1-2-3 film til Cannes

Islandske Rúnar Rúnarssons 35 minutter lange afgangsfilm fra Den Danske Filmskole, "Anna", er inviteret til serien Quinzaine des Réalisateurs / Directors' Fortnight.

Så er endnu en dansk film udtaget til Cannes Festivalen. Islandske Rúnar Rúnarssons 35 minutter lange afgangsfilm fra Den Danske Filmskole, "Anna", er inviteret til serien Quinzaine des Réalisateurs / Directors' Fortnight.

I forvejen er en film fra filmskolen udvalgt til årets festival. Dorte Bengtsons animationskortfilm "Sylfidden" deltager i konkurrenceprogrammet for filmskolefilm, Cinéfondation.

Mens Dorte Bengtson blev færdig med sin uddannelse som animationsinstruktør fra Den Danske Filmskole i sommeren 2008 med afgangsfilmen "Sylfidden", afslutter instruktøren af "Anna", Rúnar Rúnarsson, og hans hold først deres uddannelse fra filmskolen til juni.

I "Anna" portrætteres en ganske ung pige i en skrøbelig periode af sit liv. Den 12-årige Anna, som bor i en lille fiskerby, står ved en skillevej. Hendes omverden er ved at ændre sig - og det er hun også.

Rúnarsson og hans hold har tidligere modtaget en lang række priser for "2 Birds", der deltog i Cannes i 2008 i konkurrenceprogrammet for kortfilm. Hans forrige kortfilm, "The Last Farm", blev i 2006 Oscar-nomineret og hentede også et stort antal priser hjem.

En gammel elev fra skolen har også fundet vej til festivalen: Lars von Triers "Antichrist" er som bekendt inviteret med i hovedkonkurrencen og det til et dobbelt jubilæum. Trier har haft film med 10 gange. Første gang var for 25 år siden med debutspillefilmen "Forbrydelsens element".

På Det Danske Filminstituts Cannes-website ( www.dfi.dk/cannes ), er der løbende opdateringer om dansk deltagelse på festivalen.

Cannes Festival: www.festival-cannes.com
Quinzaine des Réalisateurs/ Directors' Fortnight: www.quinzaine-realisateurs.com

"2 Birds": http://smafuglar.blogspot.com
"The Last Farm": http://thelastfarm.blogspot.com