10 danske dokumentarfilm til IDFA

Ti danske film er inviteret til dette års dokumentarfilmfestival i Amsterdam, IDFA, fra 17. til 28. november. Syv af dem konkurrerer i festivalens serier.

Ikke mindre end ti dokumentarfilm repræsenterer dansk film i år på filmfestivalen IDFA i Amsterdam, der er dokumentarfilmenes pendant til Cannes.

To film er inviteret til konkurrencen for film i spillefilmlængde og to til konkurrencen for film af en halv til en times varighed. Endnu to film er udtaget til ungdomsjuryens konkurrence, og en præsenteres i en ny konkurrence med miljøfilm.

De 10 film i festivalprogrammet

IDFA Competition for Feature-Length Documentary

IDFA Competition for Mid-Length Documentary

Reflecting Images

 • Min Avatar og mig / Bente Milton og Mikkel Stolt / Milton Media, Fenris Film & Multimedia, R-Film
 • Pig Country / Andreas Koefoed / Barok Film
  (Andreas Koefoed er desuden medlem af Student Film-juryen)
 • Min legeplads / Kaspar Astrup Schröder / KSPR
  (Også i Doc U! competition, hvor en ungdomsjury vælger den bedste film)
 • Det erotiske menneske / Jørgen Leth / Zentropa
 • Armadillo / Janus Metz / Fridthjof Film
  (Også i Doc U! competition)
 • Into Eternity / Michael Madsen / Magic Hour Films
  (Også i Green Screen Competition med 12 film der fokuserer på mennesker og miljø)

FORUM – IDFA's internationale kofinancieringsmarked 

Fire nye danske dokumentarprojekter under udvikling bliver præsenteret på festivalens finansieringsforum, hvor instruktører og producenter hvert år fremlægger 40-50 nye projekter for tv-stationer og finansiører for at rejse midler til produktionen.

I år pitches

 • Democrats / Camilla Nielsson / Upfront Films
 • I Want to Cheer You Up Ltd. / Kaspar Astrup Schröder / Plus Pictures
 • 300 Reasons to Smile / Brian McGinn / Plus Pictures
 • Ballroom Dancer / Andreas Koefoed og Christian Bonke / Danish Documentary

Om filmene

Blod i mobilen Mobiltelefoner har en blodig bagside. Mange af de mineraler, som indgår i produktionen af dem, stammer fra illegal mineindustri i Den Demokratiske Republik Congo, som er plaget af borgerkrig.

Det lette liv To kvinder, mor og datter, lever i en lille portugisisk by. Hele deres liv har de levet i overflod, men kilden er nu løbet tør. Hvordan lever man i fattigdom, når man er født til rigdom?

Hjemmefronten – Fjenden bag hækken Det, der kunne have været et godt naboskab, kan ende som en hård krig om ligusterhækkens højde og tykkelse. Vi oplever nabostridigheder på nærmeste hold, når vi følger hegnssynsmanden, der skal genskabe freden mellem stridende naboer.

Masaier på vej – Oprindelige folk med moderne problemer Et poetisk og provokerende portræt af et oprindeligt folk i en verden under hurtig forandring. Tre masaier deler deres tanker om emner som skilsmisse, udvikling og global opvarmning.

Min Avatar og mig En lidt uheldig filminstruktør prøver lykken i Second Life's virtuelle verden, hvor en smuk avatar hjælper ham i gang med en strålende karriere. Imens kører hans virkelige liv helt af sporet.

Pig Country Jacob er svinefarmer som sin far og bedstefar. Han driver tre gårde og skylder nu 48 mio. kr. I krisetider giver grisene ikke overskud, så hvad vil der ske med Jacob og hans familie, når banken lukker kassen om to måneder?

Min legeplads Parkour og freerunning ændrer vores opfattelse af bevægelse gennem byrummet, og udøverne påvirkes af byens rum. Filmen foregår hovedsageligt i København og følger fremstillingen af den største deciderede parkour-park i verden.

Det erotiske menneske Antropologen Jørgen Leth leder efter erotikkens væsen. Det bringer ham til eksotiske steder som Rio de Janeiro, Belém, Jacmel, Dakar og Manila. Steder hvor han ved, erotikken findes.

Armadillo Filmen følger et hold danske soldater i Afghanistans Helmand-provinsen og giver et stærkt indtryk af krigens virkelige alvor.

Into Eternity Dybt nede i Finlands grundfjeld konstrueres en lagerplads for atomaffald, der skal opmagasineres i 100.000 år. Filmen diskuterer de mange dilemmaer, som denne fremgangsmåde efterlader til eftertiden.

FILM#70

Den årlige dokumentarfilmudgave af DFI's engelsksprogede magasin FILM vil være tilgængelig online fra begyndelsen af november med artikler om aktuelle danske film og filmfolk. Artikler fra bladet publiceres løbende på dansk på FILMupdate.

IDFA's hjemmeside

IDFA 2010 

Tags: