10 timer til paradis

Instruktøren Mads Matthiesen, der har gjort sig bemærket med kortfilm på de store festivaler i Venedig, Sundance og Berlin, har modtaget støtte til sin første spillefilm med arbejdstitlen "10 timer til paradis".

I Mads Matthiesens spillefilmdebut følger man bodybuilderen Dennis, et genert og tilbageholdende menneske, der går mest op i sin træning og karriere som professionel bodybuilder. Trods sine 38 år bor Dennis i parcelhus sammen med sin mor, som han har et næsten symbiotisk forhold til. Men han drømmer og længes efter kærligheden, og gennem sin morbror får Dennis idéen om at tage til Thailand og søge efter den.

Mads Mathiesen har adskillige kortfilm bag sig. I de seneste har han kredset om familierelationer, frigørelse og en uskyldig søgen efter kærligheden. Hovedrollerne har ofte været spillet af ukendte og autentiske spillere. I "10 timer til paradis" spiller bodybuilderen Kim Kold hovedrollen som Dennis. De andre skuespillere er endnu ikke helt på plads.

Filmkonsulent Kasper Leick, der har givet betinget støtte på 5,9 mio. kr. gennem Det Danske Filminstituts konsulentordning er glad for, at det nu bliver muligt for Mads Mathiesen at spillefilmsdebutere: "Mads Mathiesen er en instruktør, der over de senere år har udviklet sin egen originale stemme. Både i den måde han arbejder med sin karakterer, med de emner han kredser om og ikke mindst med den procesorienterede måde, han laver sine film på. En metode hvor resultatet ikke er givet på forhånd, men hvor der er plads og mod til at gribe det, der kommer."

Mads Mathiesen fortsætter med "10 timer til paradis" sit manuskriptsamarbejde fra kortfilmene med Martin Pieter Zandvliet, som for tiden selv er aktuel med spillefilmdebuten "Applaus". Morten Kjems Juhl, der ligesom Mads Matthiesen er fra 4. årgang på filmuddannelsen Super16, producerer for Fine & Mellow (Red. 2012: Morten Kjems Juhl og Mads Matthiesen har er produceret filmen for SF Film Production.)

Indspilningen af "10 timer til paradis" er planlagt til april og maj 2010. Halvdelen af optagelserne vil foregå i Thailand. Der er forventet premiere i foråret 2011.

Mads Mathiessen
Mads Mathiessens website