100 internationale priser

PRISER. Danske film har i år indtil nu modtaget 100 internationale priser og special mentions. Martin P. Zandvliets "Under sandet", Gudmundur A. Gudmundssons "Heartstone" og Moritz Siebert og Estephan Wagners dokumentar "Håbet bag hegnet" har sammen vundet 35 af priserne.

Ud fra antallet af internationale priser og special mentions at dømme oplever dansk film bred anerkendelse på tværs af genrer. Det er i år indtil nu blevet til 43 priser til spillefilm, 35 priser til dokumentarfilm, 19 priser til kortfilm samt en enkelt ærespris til Susanne Bier i Göteborg.

Det er især tre film, der har fundet vej til juryernes hjerter. "Under sandet" af Martin P. Zandvliet vandt 13 priser i årets første fire måneder, "Heartstone" af Gudmundur A. Gudmundsson har vundet 12 priser siden verdenspremieren i Venedig i september, og "Håbet bag hegnet" af Moritz Siebert og Estephan Wagners har vundet 10 priser frem til september måned.

Fakta

Få løbende overblik over dansk films internationale priser

Skriv venligst til andersbj@dfi.dk, hvis du har kendskab til priser, som ikke er registreret eller, når ny priser bliver vundet.

Spredningen af priser er fordelt bredt. I alt 40 danske film har i år vundet internationale priser ved 69 forskellige begivenheder.

13 priser er vundet i USA alene. Flest priser er dog vundet tættere på egne kyster. I alt 76 priser er vundet i Europa.

Infografik