1/2 revolution i biografen i USA

Omar Shargawi og Karim El Hakims dokumentarfilm "½ revolution" er solgt til biografdistribution i USA. Focus World har erhvervet rettighederne til filmen, som får premiere i Los Angeles og New York.

Omar Shargawi og Karim El Hakims øjenvidneberetning fra oprøret i Cairo i januar 2011, "½ revolution", er blevet vist på festivaler verden over, fra Dubai til Sundance. Nu får det amerikanske publikum også mulighed for at se filmen i biografen. Focus World har købt rettighederne til biografdistribution i USA, og filmen får biografpremiere i Los Angeles og New York i løbet af 2012.

Da den danske filminstruktør Omar Shargawi kom til Cairo i januar 2011 for at lave en fortælling om egyptiske gadebørn, kunne han ikke have forudset, at der dagen efter ville udbryde en revolution. Med kollega og fotograf Karim El Hakim ved sin side fanger Shargawi de barske realiteter ved revolutionen, ting der sker udenfor de internationale mediers synsfelt, væk fra Tahir-pladsen, ude i sidegaderne, i baggårdene og i folks hjem. De to venner bliver fanget af det hemmelige politi, som vil ødelægge filmmaterialet. Her bliver de tævet og først løsladt, da myndighederne opdager deres internationale pas. Karim og Omar flygter ud af landet med filmens materiale gemt i en barnevogn.

"½ revolution" åbnede Dubai Film Festival og er sidenhen blevet vist på mere end 15 festivaler, heriblandt den prestigefyldte festival i Sundance. Filmen vandt for nylig hovedprisen (Aljazeera Golden Award) ved Aljazeera International Documentary Film Festival i Doha, Qatar og Nordisk Råds Film Pris.

Læs FILMupdates interview Fra ungdomsfilm til revolution

Filmen er produceret af Carsten Holst for Globus Film og er støttet af Det Danske Filminstitut. LevelK står for filmens internationale salg.

"½ revolution" kan ses på iTunes i Danmark.