13 danske film på BUFF

FESTIVAL. Danske film invaderer Malmø, når den Internationale Børne- og Ungdomsfilmfestival BUFF åbner dørene for publikum den 15. marts.

Danske børne- og ungdomsfilm er stærkt repræsenteret i flere af Børne- og Ungdomsfilmfestivalen BUFF's  kategorier. 13 ud af 103 film på årets BUFF er fra Danmark.

Film i konkurrence

Hele to spillefilm – "Kidnappet" af Vibeke Muasya og "Den kæmpestore bjørn" af Esben Toft Jacobsen – er nomineret i kategorien for bedste børnefilm, mens "Barnerøv" af Camilla Ramonn konkurrerer i kategorien for bedste kortfilm.

Kortfilmprogram

Årets kortfilmprogram byder på flere danske produktioner, bl.a. Jesper Troelstrups "Nemesis" og Andreas Bødkers animationskortfilm "Clean Carousel". Kortfilmen "Benja", instrueret af Peter Hagelund med støtte fra Filmværkstedet, bliver også vist.

I samme kategori vil det svenske publikum kunne se Fenar Ahmads "Megaheavy" og Lars Kristian Mikkelsens "Træneren", som har høstet flere priser på festivaler i 2010.

New Nordic Film

I kategorien New Nordic Film er Kasper Muncks ungdomsdrama "Hold om mig" og Rune Schjøtts "Skyskraber" de danske repræsentanter. "Skyskraber" er også omdrejningspunktet i et interaktivt seminar arrangeret af BUFF.   

School Cinema Project

I løbet af festivalen vil man desuden kunne se flere danske film under projektet 'School Cinema', som er et samarbejde mellem Det Svenske Filminstitut og BUFF.  Susanne Biers "Hævnen", Birger Larsens "Lad isbjørnene danse" og Janus Metz' dokumentar "Armadillo" er en del af programmet, der henvender sig til skoleklasser. 

BUFF, der afholdes for 27. gang, anses for at være en af de førende filmfestivaler for børn og unge i Norden.

Festivalen kører fra den 15. til den 19. marts i Malmø. Se mere på festivalens hjemmeside.