1400 stemmer bag Robert-nominering

ROBERT. Medlemstilgangen til Danmarks Film Akademi har været markant de seneste år, og fra i år, hvor prisen fejrer sit 30-års jubilæum, kan alle 1400 medlemmer med deres stemme afgøre hvilke film og personer, der nomineres.

Danmarks Film Akademis formål er at fejre det bedste ved dansk film, og det gøres traditionelt ved den årlige uddeling af Robert-priser.

De seneste år er tilmeldingen af medlemmer steget hastigt, og med 1400 medlemmer, der dækker hele spektret fra film- og tv-produktion til distribution og biografdrift, har Akademiet nu valgt at ændre proceduren for udvælgelsen til Robert-nomineringerne.

Hidtil har alle Akademiets medlemmer først kunnet stemme, når film og personer var nomineret, men bestyrelsen har nu valgt at udvide medlemmernes indflydelse. Fra i år er det de ca. 1400 medlemmer, der stemmer på de tilmeldte i priskategorierne og afgør hvem, der bliver nomineret. Når nomineringerne ligger klar, skal medlemmerne så til stemmeboksen igen for at afgøre hvem, der vinder årets priser.

Akademiets formand, Kim Magnusson, udtaler:

"Det har altid været Akademiets drøm og mål at kunne brede nomineringsprocessen ud til medlemmerne, da det jo er dem, der arbejder med danske film, der er bedst til at vurdere, hvor kvaliteten af arbejdet ligger, og hvem der skal honoreres og fejres for årets bedste indsats. Vi har med de seneste års massive medlemstilgang vurderet, at vi nu har nået den kritiske masse, der giver os den bredest mulige base for en fair og upartisk nominering."

Robert-prisen fylder 30

Når Robert-prisen for filmåret 2013 uddeles søndag den 26. januar 2014 i Tivoli Congress Center, fejrer prisen også sit 30-års-jubilæum.

De første Robert-priser blev uddelt i 1984 for filmåret 1983, og det år delte Nils Malmros' "Skønheden og Udyret" og Søren Kragh-Jacobsens "Isfugle" priserne mellem sig. I jubilæumsåret er begge instruktører igen i spil med nye film, men hvem der bliver nomineret, er op til alle akademiets medlemmer.

Tilmelding til Robert-nomineringerne

Det er de enkelte produktionsselskaber, der står for tilmelding af deres film og samtidigt ønsker hvilke personer i filmproduktionen, der indstilles i hvilke kategorier.

Tilmelding åbnede den 1. november, og deadline for tilmelding af spillefilm, kort- og dokumentarfilm og tv-serier er den 29. november.

Tags: Robert 2014