16 film til SPOT Film-konkurrence

SPOT. Til årets SPOT Festival bliver der uddelt to filmpriser: en for bedste fiktionsfilm og en for bedste dokumentar. Otte film er udtaget til hver kategori. Festivalen løber fra den 30. april til 3. maj.

16 film er udtaget til SPOT Festivals filmkonkurrence i kategorierne SPOT the Film og SPOT the Documentary. Blandt de udvalgte film er New Danish Screen–, Super16– og selvstændige produktioner fra det meste af Norden repræsenteret.

SPOT the Film

I fiktionskategorien er et udvalg af ny nordisk fiktionsfilm, hvor man blandt andet kan finde tre film fra DFI's New Danish Screen: Camilla Ramonns "Baby", Jeanette Nordahls "Nylon" og "Afvej" af Malou Reymanns, der blev vist til CPH PIX i New Danish Talent-serien.

Still_Nylon-3Fra Jeanette Nordahls "Nylon"

Derudover er to afgangsfilm fra Super16, "Skyld" af Heiðrik á Heygum og "Natasja Jensen" af Emil Falke, Super16 midtvejsfilmen "Drengeliv" af Emil Næsby Hansen, den islandske "Ártún" af Guðmundur Arnar Guðmundsson og Jerry Carlssons svenske "Allt vi delar", også udtaget til konkurrencen.

SPOT the Documentary

I dokumentarfilmsektionen er to film fra Filmværkstedet udtaget, "Mig og min far" af Kathrine Ravn Kruse og Michael Dinesens "Svindlerne". Carl Olssons afgangsfilm "Velsignet være dette sted" fra Den Danske Filmskole og Zara Zerny førsteårsfilm "Shoot for the Moon" fra Super16 udgør filmskoledeltagerne.

Med i konkurrencen er yderligere to danske produktioner, "Qamar" af Ida Marie Gedbjerg Sørensen og "Shadow Fighters" af Josefine Gervang Heimburger sammen med den svenske "Kan vi gøre det selv?" af Patrik Witkowsky og den norskproducerede "This Is Kabul", der udgør et samarbejde mellem Sadaf Fetrat, Sahar Fetrat, Nargis Azaryun, Anders Sømme Hammer og Christoffer Næss.

Juryen

Hvem der vinder de to priser bliver op til juryen, der i år består af instruktørerne Pernille Fischer Christensen og Janus Metz samt distributør Christopher Tidman. 

Vinderne bliver belønnet med et mentorforløb med filmproducent Kim Magnusson (i fiktionskategorien) og dokumentarinstruktør Michael Madsen (i dokumentarkategorien) i forbindelse med deres næste film og visninger af vinderfilmene på Odense Film Festival og Nordic Film Festival i London.

Læs mere om filmene og visninger her.

Find SPOT Festivalens filmprogram her.

SPOT Festival 30. april – 3. maj.