17 priser til dansk film

INTERNATIONALT. Danske film har siden 1. juli hjemtaget 17 internationale festivalpriser. Ti af priserne er vundet af kortfilm

Danske film har i 2016 vundet 81 priser. Siden 1. juli er det blevet til 17 priser. Det er især kortfilmene, der har modtaget priser over sommeren. Ti af slagsen er det blevet til.

De mest markante priser er vundet i Venedig, hvor Andreas Dalsgaard og Obaidah Zytoons dokumentarfilm "The War Show" vandt hovedprisen på Venice Days, og Gudmundur A. Gudmundssons dansk-islandske spillefilm "Heartstone" vandt en Queer Lion for bedste film med et LGBT-tema.

"Efteråret, der er højsæson for festivaler, er med de mange priser skudt godt i gang. De stærke danske film vil hen over efteråret komme til at stå overfor endnu flere jurymedlemmer og biografgæster og forhåbentligt vinde os endnu flere priser," fortæller Festivalkonsulent for kort- og dokumentarfilm ved Det Danske Filminstitut Anne Marie Kürstein.

Det er i perioden blevet til i alt seks italienske priser. På den anerkendte børnefilmfestival i Giffoni blev der alene vundet tre priser – to af dem til Michael Graversens dokumentarfilm om uledsagede flygtningebørn "Drømmen om Danmark".

Infografik