2 danske dokumentarfilm på Oscar-kurs

AWARDS SEASON. Joshua Oppenheimers "The Look of Silence" og Hannah Polaks "Something Better to Come" er nomineret til en Producers Guild Awards.

The Producers Guild of America har præsenteret listen med de fem dokumentarfilm af spillefilmslængde, som kan vinde ved Producers Guild Awards, der afholdes den 23. januar i Los Angeles. To danske dokumentarfilm er på listen: Joshua Oppenheimers "The Look of Silence" og Hannah Polaks "Something Better to Come".

The Producers Guild of America er en interesseorganisation for amerikanske producere, der svarer til Producentforeningen i Danmark. Sammenslutningen har 7000 medlemmer og afholder blandt andet arrangementer for branchen som den årlige Awards uddeling.

Den længe ventede shortlist til Oscar-nominering i kategorien dokumentarfilm forventes udmeldt den første uge i december.

"The Look of Silence" er produceret af Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real med støtte fra Det Danske Filminstitut.

"Something Better to Come" er produceret af Sigrid Dyekjær for Danish Documentary Production med støtte fra Det Danske Filminstitut og koproduceret af Hanna Polak for polske Hanna Polak Films.