2 danske dokumentarfilm til Sundance

To danske dokumentarfilm, Pernille Rose Grønkjærs "The Monastery" og Eva Mulvads "Vores lykkes fjender"/"Enemies of Happiness" er blandt 16 dokumentarfilm, som er udtaget til konkurrencen World Cinema Documentary Competition på Sundance Film Festival, der afholdes fra 18. til 28. januar i Utah, USA.

"The Monastery" følger Jørgen Lauersen Vig, der for 50 år siden købte Hesbjerg Slot for at gøre det til kloster. Nu ser han frem til, at en gruppe russisk ortodokse nonner endelig flytter ind. "Vores lykkes fjender" skildrer perioden i 2005, hvor den 28-årige afghanske kvinde, Malalai Joya stiller op til landets første demokratisk valgte parlament i 30 år.

De to film deltager i disse dage på den Internationale Dokumentarfilmfestival i Amsterdam, som anses for verdens vigtigste festival for dokumentarfilm. Torsdag aften nomineredes tre film fra hver konkurrencesektion, og begge film blev nomineret.

Pernille Rose Grønkjærs "The Monastery" er produceret af Sigrid Helene Dyekjær for TjuBang Film og Eva Mulvads "Vores lykkes fjender" er produceret Helle Faber for Bastard Film. "Vores lykkes fjender"/"Enemies of Happiness" kan den 1.- 8. december ses i Grand Teatret i København, Café Biografen i Odense, Øst for Paradis i Århus og Biffen i Aalborg .

Filmene vil senere indgå i Det Danske Filminstituts distribution til skoler og biblioteker.

Robert Redford startede Sundance Film Festival i 1984 for at støtte film af kunstnerisk kvalitet, og festivalen anses i dag for at være en af de vigtigste platforme for spillefilm på det nordamerikanske marked.

Sundance Film Festival

DFI fact sheets: The Monastery Vores lykkes fjender

For yderligere oplysninger:

Det Danske Filminstitut Anne Marie Kürstein, 4041 4697, kurstein@dfi.dk Lars Fiil-Jensen, 2032 8121, larsf@dfi.dk