2 danske film IDFA-nomineret

IDFA. Katrine W. Kjærs "Mercy mercy – Adoptionens pris" om bagsiderne ved adoption fra den fattige verden og Andreas Koefoeds "The Ghost of Piramida" om bandet Efterklang blev onsdag aften nomineret til priser ved Amsterdams internationale dokumentarfilmfestival.

To danske dokumentarfilm er med i kapløbet om priser, efter at der onsdag aften den 21. november blev nomineret film på Amsterdams internationale dokumentarfilmfestival, IDFA. Prisuddelingen foregår fredag den 23. november kl. 20.00.

Katrine W. Kjærs "Mercy mercy – Adoptionens pris" blev nomineret til IDFA-prisen for bedste debutfilm. Filmen, der kan ses på TV 2 mandag den 26. november kl. 20.00, ser på, hvad der sker, når adoption udvikler sig til en industri.

Læs interviewet med Katrine W Kjær: Forbrydelse i barmhjertighedens navn

Andreas Koefoeds "The Ghost of Piramida" blev nomineret til IDFA-prisen for bedste musik-dokumentar. Filmen, der havde premiere herhjemme på CPH:DOX, følger det danske band Efterklang, mens medlemmerne samler lydstumper til et album i den forladte mineby Piramida på Svalbard.

Læs interviewet med med Andreas Koefoed: Forfald og skabelse hånd i hånd

Hele ni danske film bliver vist på festivalen, der regnes for dokumentarfilmenes svar på Cannes Festivalen. Seks af af filmene deltager i konkurrenceprogrammer.

Mere om film og visninger på dokumentarfilm-festivalen i Amsterdam på Det Danske Filminstituts IDFA-website: www.dfi.dk/idfa