2 danske film til A-festival i Cairo

"Headhunter" og "Camping" har fundet vej til programmet, når Cairo International Film Festival i Ægypten i dag ruller den røde løber ud for 33. gang.

Camping

Jacob Bitschs "Camping" fortæller historien om familien Nielsen, som er dybt kriseramt efter farens selvmord. Mia Lyhne spiller en indelukket bognørd, hendes lillebror er på en lukket institution, og deres mor slår sig på flasken og lever højt på sin storhedstid som Melodi Grand Prix-sanger i 1982. I et forsøg på at få familien på fode igen beslutter de at genoptage den årlige campingtur til Langeland. Blandt de andre medvirkende er Kirsten Lehfeldt og Oliver Alexander Brandel.

Cairo International Film Festival er Afrikas største filmfestival og den ældste i Mellemøsten

"Camping" får sin internationale premiere i Cairo. Filmen er produceret af Anders Toft Andersen for Nimbus Film i samarbejde med TV 2.

Headhunter

I Rumle Hammerichs "Headhunter" spiller Lars Mikkelsen en headhunter, der under en opgave bliver trukket ind i et brutalt og uigennemskueligt magtspil i Danmarks mest indflydelsesrige familiedynasti. Blandt de andre medvirkende er Henning Moritzen, Charlotte Munck og Flemming Enevold.

"Headhunter" er produceret af Åke Sandgren for Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Cairo

Cairo International Film Festival er Afrikas største filmfestival og den ældste i Mellemøsten, og den er af FIAPF (International Federation of Film Producers Associations) klassificeret som en A-festival på linje med festivalerne i Cannes, Berlin og Venedig.

Festivalen løber frem til den 20. november.

For yderligere information

Headhunter