2 danske film til Venedig Festivalen

To danske film deltager på dette års Venedig Filmfestival, som afholdes den 31. august-9. september. Kortfilmen "Mum" deltager i festivalens officielle konkurrenceprogram for kortfilm, Corto Cortissimo, og spillefilmen "Offscreen" er en af 12 film i sektionen Venice Days.

"Mum" er instrueret af Mads Matthiesen og produceret af Julie Sophie Vang som førsteårsprojekt på filmuddannelsen Super16. Den autistiske Markus og hans udviklingshæmmede kæreste mister en dag deres højt elskede kat Mum og griber i sorgen til ekstremer.

"Offscreen", der kan ses i danske biografer for tiden, er Christoffer Boes tredje spillefilm med skuespilleren Nicolas Bro i den altdominerende hovedrolle som Nicolas Bro, der beslutter sig for at lave en kærlighedsfilm med sig selv og sin kone i hovedrollerne.

"Offscreen" er produceret af Tine Grew Pfeiffer for Alphaville Pictures Copenhagen ApS med støtte fra New Danish Screen.

Det er fjerde gang en spillefilm fra den nye støtteordning New Danish Screen er blevet udvalgt af en af de største filmfestivaler. Pernille Fischer Christensens "En Soap" deltog på Berlin Filmfestivalen i februar og er i september udtaget til visning på Torontos Filmfestival, og Anders Morgenthalers "Princess" var åbningsfilm i Cannes Festivalen's sideprogram Directors' Fortnight/Quinzaine des Réalisateurs. Venedig Filmfestivalen: www.labiennale.org Giornate degli Autori - Venice Days: www.venice-days.comFilmens website: www.offscreen.dkDFI Fact Sheet: Offscreen For yderligere oplysninger, kontakt:

Det Danske Filminstitut Christian Juhl Lemche, christianjl@dfi.dk, 3374 3464Vinca Wiedemann, vincaw@dfi.dk, 2025 8081