2 danske film udtaget til Berlin

De første danske film er udtaget til konkurrence under Berlin Filmfestivalen 2008. Festivalens konkurrenceprogram for børne- og ungdomsfilm, Generation, har udvalgt Flemming Quist Møllers og Jannik Hastrups "Cykelmyggen og dansemyggen" og Natasha Arthys "Fighter".
"Cykelmyggen og dansemyggen" havde dansk premiere den 8. juni og blev et langvarigt i hit i biograferne, hvor den gik til langt hen på efteråret. Filmen blev set af 117.000, et særdeles højt tal for en spillefilm for det alleryngste publikum.
"Fighter", der havde premiere den 14. december, har fået flotte anmeldelser og er allerede i løbet af første weekend set af mere end 10.000. Filmen vises i Berlin i Generations konkurrenceprogram for ungdomsfilm, 14plus.
På Berlinalen deltager også den danske instruktør Ole Bendtzen med "Berlin Hair Today", som følger en excentrisk dansk hair stylist med en lille tjekket hårsalon i Kreuzberg, Berlin.
"Berlin Hair Today" vandt i forbindelse med Berlin Festivalens talentudviklingsinitiativ, Talent Campus, sammen med to andre kortfilm retten til filmatisering. De tre film er færdigproduceret i dette efterår og konkurrerer på festivalen 2008 om the Berlin Today Award.
Udvælgelsen af film til Berlinalens filmserier og konkurrenceprogrammer er stadig i gang, og der er store forventninger om flere danske film i Berlin. Festivalen afholdes 7.-17. februar.
Berlin Filmfestivalen: www.berlinale.de Berlin Today Award
DFI factsheets:Cykelmyggen og Dansemyggen Fighter
Trailers:Cykelmyggen og Dansemyggen Fighter
For yderligere oplysninger:
Det Danske FilminstitutLizette Gram Mygind, 3374 3506, lizetteg@dfi.dk Lars Fiil-Jensen, 3374 3559, larsf@dfi.dk