2 koproduktioner i Venedig

To store danske koproduktioner vises på årets filmfestival i Venedig (2.-12. september): Erik Gandinis dokumentarfilm "Videocracy" og Tarik Salehs animationsspillefilm for voksne "Metropia".

Mens Michael Moores nyeste værk "Capitalism: A Love Story" afventes med nysgerrighed – filmen vises i Venedig den 6. september – kan Erik Gandinis 85 minutters dokumentarværk "Videocracy" om Berlusconis italienske medie- og magtcirkus ende med at vække lige så stor opmærksomhed, når den får premiere i sektionen Critic's Week den 3. september.

"Videocracy"
Filmen skildrer, hvorledes Silvio Berlusconi har skabt et fjernsyn, som er et spejlbillede af hans meget personlige smag og præferencer. En mediekanal, der i dag når 80 procent af den italienske befolkning som den primære informationskilde.

"Videocracy", der er produceret af svenske Atmo Film med danske Mikael Olsen som koproducer for Zentropa, er støttet af filmkonsulent Michael Haslund-Christensen ved Det Danske Filminstitut.

"Instruktøren Erik Gandini og producer Mikael Olsen byder på en begavet, humoristisk og tragikomisk skildring af et moderne vestligt samfund, der på overfladen glitrer af rigdom og overskud, men som viser grotesk dybe revner," fortæller Michael Haslund-Christensen. "Filmen bliver forhåbentlig en øjenåbner for forbrugerne af den moderne underholdningsindustri, hvor kommercielt tv har overtaget rollen som den væsentligste kilde til information."

"Videocracy" får premiere i 70 italienske biografer fredag den 4. september og er også udtaget til Toronto International Film Festilval, som åbner den 10. september. I Sverige åbnede filmen i biograferne den 28. august.

Se trailer og læs mere om "Videocracy"

"Metropia"
Mikael Olsen har også været koproducer for Zentropa på Tarik Salehs "Metropia", der åbner i Critic's Week den 3. september.

"Metropia" er en science fiction noir thriller i et originalt animeret univers om et samfund, hvor det er lykkedes markedskræfterne at erobre alle offentlige og menneskelige rum. Hvor staten er overtaget af private firmaer og den frie vilje er blevet kontrollerbar.

Metropia_2 
"Metropia"

"Blandt de traditionelle og mere kommercielt tænkte animationsprojekter skiller "Metropia" sig markant ud", skrev filmkonsulent Mette Damgaard Sørensen, da filmen i 2006 modtog støtte fra Det Danske Filminstitut. "Den har tydeligt et andet udspring, en anden ambition. Det gør projektet attraktivt som et interessant kunstnerisk bud på en udvikling, hvor realfilm og animation smelter stadigt tættere sammen."

Vincent Gallo, Juliette Lewis og Stellan Skarsgård lægger stemmer til filmen, der får premiere i Sverige den 6. november. Også denne film er produceret af svenske Atmo Film.

Se trailer og læs mere om "Metropia"

Se også DFI-nyhed: "Valhalla Rising til Venedig". "Valhalla Rising" vises i Venedig den 4. september.


International Critic's Week på Venedigs festival