2 sølvbjørne til En kongelig affære

BERLIN 2012. "En kongelig affære" modtog to sølvbjørne på Berlin Filmfestivalen ved prisuddelingen lørdag aften den 18. februar. Filmen får dansk biografpremiere den 29. marts.

Nikolaj Arcels store filmdrama om Struensee, Caroline Mathilde og Chr. VII vandt to priser i hovedkonkurrencen på Berlin Filmfestivalen.

Mikkel Boe Følsgaard, der spiller den store rolle som Christian VII med det flakkende sind og viltre temperament, modtog Sølvbjørnen for bedste mandlige skuespiller.

Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg modtog Sølvbjørnen for bedste manuskript.

Nikolaj Arcels historiske drama tager udgangspunkt i det pikante og risikable trekantsdrama mellem den tiltagende sindssyge Christian VII, hans tyske livlæge oplysningsmanden og idealisten Struensee og den unge, men stærke, engelskfødte dronning Caroline Mathilde. Det er en gribende fortælling om et passioneret og forbudt kærlighedsforhold, som forandrede en hel nation – et drama om modige idealister, der kæmpede for frihed til det danske folk og risikerede alt.

Mads Mikkelsen har rollen som Johann Struensee, og over for ham spiller den svenske skuespiller Alicia Vikander rollen som Caroline Mathilde, mens Mikkel Boe Følsgaard spiller rollen som Christian VII. Louise Vesth, Sisse Graum Jørgensen og Meta Louise Foldager har produceret for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Filmen får dansk biografpremiere den 29. marts.

Tags: Berlin 2012