2 Stieg Larsson-film i vente

Billede til artiklen 2 Stieg Larsson film i vente

Hele Stieg Larssons roman-trilogi ser nu ud til at nå frem til biograflærredet. I først omgang var kun første del, "Mænd der hader kvinder", planlagt som biograffilm, mens alle tre bøger skulle blive til en tv-serie bestående af seks afsnit, hvert på halvanden time.

"Mænd der hader kvinder", der er instrueret af Niels Arden Oplev med en lang række andre danske filmfolk på filmholdet, er nu blevet en kæmpe succes i biograferne. Filmen er allerede efter tre uger set af mere end halvanden million i Danmark, Sverige og Norge, og filmens største investor, Sveriges Television, er derfor blevet overbevist om, at de to sidste bøger også fortjener en biografversion.

"Vi har inderst inde hele tiden håbet, at det skulle blive muligt. Yellow Bird og jeg er sammen med instruktøren Daniel Alfredsson og filmteamet vældig glade for, at de to andre bøger også kommer som biograffilm," siger Søren Stærmose, Yellow Birds producent.

Det er den svenske instruktør Daniel Alfredsson, der har instrueret "Pigen der legede med ilden", som nu er planlagt til at nå biograferne i midten af september, og "Luftkastellet der blev sprængt", som følger i slutningen af november.

Sveriges Television sender de seks afsnit på tv fra februar næste år. Tv-serien indeholder betydeligt mere originalmateriale end biograffilmene.