21. Odense Film Festival

Når den 21. Odense Film Festival finder sted fra tirsdag den 15. til søndag den 20. august, bliver der endnu en gang lejlighed til at se et stort udvalg af nye danske dokumentarfilm og det bedste indenfor dansk og udenlandsk kortfilm.

Årets åbningsfilm er "Mig og Dig", Max Kestners dokumentariske filmkomedie om Kestners ven Rasmus Nøhr, som gerne vil være rockstjerne og også gerne vil have en kæreste; en film om venskab og succes. Ved åbningsarrangementet, der finder sted mandag aften, giver Rasmus Nøhr selv en minikoncert.

I år er der i det nationale konkurrenceprogram bl.a. mulighed for at se:

Erlend E. Mos "Inden for mine øjne", en følsom skildring af to blinde piger og deres særlige forhold til musik, til naturen og til sansning i det hele taget.

Maria Mac Dallands "Og hjertet er sort" om mennesker i et udsendelsescenter for asylansøgere, som ikke kan få lov at blive i Danmark, og på den anden side ikke kan sendes tilbage, hvor de kom fra.

Jon Bang Carlsens "Blinde engle", en personlig film om en europæisk mand, der rejser til Sydafrika for at paraglide ud fra en bjergtop, trods det faktum at han er blind. Forfatteren Rune T. Kidde spiller den blinde mand.

Jonas Poher Rasmussen og Carlo H. E. Agostonis "Noget om Halfdan", som besøger Halfdan Rasmussens efterladte hus i Saunte, hvor hans børn rydder op i et par sommeruger, mens gamle venner kommer på besøg. Huset vækker deres erindringer om forfatteren og hans tid.

Staffan Juléns "Prize of the Pole", en barsk beretning om de seks eskimoer, som Robert E. Peary efter sit forsøg på at erobre Nordpolen tog med sig til New York i 1897. Drengen Minik overlevede som den eneste. Hans historie er filmens omdrejningspunkt.

Simone Aaberg Kærn og Magnus Bejmars "Smiling in a War Zone", hvor instruktørerne, henholdsvis billedkunstner og journalist, flyver til Kabul i et én-motors propelfly for at opfylde en afghansk piges drøm om at flyve. Filmen får dansk biografpremiere den 15. september.

Festivalens internationale konkurrenceprogram byder på et stort antal korte fiktionsfilm fra hele verden, og i specialprogrammer bliver der fokuseret på instruktørerne Jon Bang Carlsen, Jay Rosenblatt og Kassandra Wellendorf, på film fra Mellemøsten, på en række korte kreative dokumentarfilm produceret for svensk tv til magasinprogrammet "IKON", på førsteårsfilm af det seneste hold på filmuddannelsen Super 16 og på film fra det åbne værksted på Viborg Animation Workshop. Desuden tilbyder festivalen et omfattende program af film for børn og unge.

Festivalen fortsætter efter sidste års succes med endnu en omgang Video Clip Cup, hvor deltagerne har to dage til at fremstille en kortfilm på maksimalt fire minutter om et tema, som afsløres ved festivalens åbning.

Mange af instruktørerne vil være til stede ved forestillingerne, og som sædvanligt er der en række seminarer for filmbranche, lærere og bibliotekarer.

Der er fri entré til alle filmprogrammer i hele ugen. Årets katalog er udkommet, og man kan læse mere om festivalens film, serier og arrangementer på www.filmfestival.dk.

De nævnte film distribueres af Det Danske Filminstitut og kan nu eller senere lånes på bibliotekerne

For yderligere oplysninger, kontakt:

Odense Film FestivalPresse: Kunstnerisk leder Cecilia Lidin, cecilia@edn.dk, 4013 1914Øvrigt: Festivaladministrator Trine Spliid Bech, filmfestival@odense.dk, 2147 4310