21 roser – animation møder podcast

NEW DANISH SCREEN. Animation og podcast mødes i en samlet fortælling, når ’21 roser’ lanceres den 4. maj. Dele af værket præsenteres ved en forpremiere på Bremen Teater 26. april.

Forestil dig tv-serien ’The Wire’ placeret i Slagelse politikreds i midten af 90’erne med spolebånd, madpakker, en undercover Skoda Rapid og en strategisk placeret skurvogn. Sådan beskriver Third Ear ’21 Roser’ – deres første serie, der kombinerer lyd og animationsfilm.

Serien består af fem podcast-episoder og tre korte animationsfilm, der tilsammen udgør et fortælleunivers, der afdækker en af danmarkshistoriens største narkosager. Hvad, der burde have været en sløv eftermiddag på et røgfyldt kontor på Slagelse Politigård, udvikler sig i fortællingen til et spektakulært og højspændt katten-efter-musen-drama.
”Vi har taget to forskellige takes på den samme historie. De har hver deres spændingsbue, men udgør sammen en afsluttet fortælling. Filmene og podcast afsnittene spiller sammen og skal opleves sammen,” fortæller animationsinstruktør Claudia Bille Stræde, der har stået for animationsdelen.

New Danish Screen

New Danish Screen styrker talentudviklingen i dansk film og er med til at sikre den fremtidige udvikling af dansk film med fokus på originalitet, mangfoldighed og dynamik.New Danish Screen støtter udviklingen af talenter, der allerede har manifesteret deres talent i film eller andre audiovisuelle produktioner.

Podcast-delen er skabt af Krister Moltzen og Tim Hinman, der har brugt et år på at grave sig gennem kilometervis af spolebånd og bunker af observationsrapporter og arkivmateriale. 

Med ’21 roser’ ønsker de kreative kræfter bag at udvide rammerne for det filmiske fortælleformat.

”Vi skal bedømmes på den samlede fortælling. Hvert afsnit er en afrundet fortælling, men ingen af delene kan stå alene. Noget af historien bliver kun fortalt med lyd og andet kun på film. Samtidig er animationen på elegant vis med til at sætte scenen, tiden og stemningen, som man bruger til at danne sig billeder, når man lytter til podcasten,” fortæller Krister Moltzen, der også har skrevet manuskript til filmene. 

Fra den 4. maj og to uger frem vil hele serien blive tilgængelig på 21roser.dk, mens lyddelen også bliver tilgængelig via diverse podcast-tjenester. 

”Vi har valgt at sende serien over ret kort tid for at bevare momentum og skabe hype. Serien rummer også et stort persongalleri og mange detaljer, så vi var faktisk også bekymrede for at publikum ville glemme for meget, hvis vi kun gav dem et afsnit om ugen,” fortæller Krister Moltzen. 

Den 26. april inviterer Third Ear til forpremiere på Bremen Teater, hvor ’21 Roser’ præsenteres i en særlig version skabt til denne aften med lyd, film og Tim og Krister live på scenen.

’21 Roser’ er produceret af Third Ear med støtte fra New Danish Screen.