240.000 elever bruger biografen som klasseværelse

SKOLEBIO. 240.000 elever deltog i ”Med Skolen i Biografen” i skoleåret 2016-17. Det er det højeste antal i syv år og svarer til en tredjedel af Danmarks elever. Det lover godt for næste sæson, hvor tilmeldingen åbner i disse dage.

Kærlighed og sorg, stjernedrømme og fantasiens kraft - temaerne er mange, når Det Danske Filminstituts skolebio-ordning præsenterer programmet for 2017-18. Med Skolen i Biografen blænder op for en lang række kvalitetsfilm i 150 biografer fordelt i 80 % af landets kommuner.

Der er film fra både nabolande som Sverige, England og Tyskland og fjernere destinationer som Etiopien og Sydkorea. Med Skolen i Biografen er en landsdækkende skolebio-ordning, hvor underholdning møder undervisning. Ambitionen er at give skolerne langt bedre vilkår for at bruge biografen som klasselokale og kvalificere undervisningen i visuelle fortællinger.

Med Skolen i Biografen

Med Skolen i Biografen er Det Danske Filminstituts landsdækkende skolebio-ordning, der bygger bro mellem skole- og kulturliv. Med Skolen i Biografen har eksisteret siden 2000 og omfatter i dag ca. 120 biografer, 80 % af landets kommuner og havde 240.000 deltagere i skoleåret 2016-17.

Ambitionen er, at elever i hele landet får mulighed for at opleve kvalitetsfilm fra hele verden i den lokale biograf. Der er film til alle alderstrin - fra børnehaveklassen til gymnasiet og de øvrige ungdomsuddannelser. Der er gratis undervisningsmateriale til alle filmene.

Med Skolen i Biografen er et samarbejde mellem Det Danske Filminstitut, centre for undervisningsmidler, filmudlejere, biografer og kommuner i Danmark.

Blandt de 14 film i programmet er der både nyfortolkede klassikere som ”Den lille prins”, prisbelønnede titler som ”Mit liv som squash” og rørende og intense filmatiseringer som ”Syv minutter over midnat”.

Lærere og elever kan finde undervisningsmaterialer til alle filmene på Filmcentralen/Undervisning. Her er bl.a. klip fra en række af filmene, så eleverne kan arbejde med de levende billeder hjemme i klassen, efter at de har oplevet filmen i biografen.

Få overblik over film og undervisningsmateriale i den kommende sæson af Med Skolen i Biografen

Se film fra tidligere sæsoner på Filmcentralen

Nogle af de film, der vises i skolebio-ordningen, har ikke været i almindelig biografdistribution i Danmark. Filmene har typisk både høj kunstnerisk kvalitet og undervisningspotentiale, men de har vanskeligt ved at konkurrere på det kommercielle marked. Når filmene ikke længere bliver vist i Med Skolen i Biografen, kan det være svært at finde dem for lærere, der vil bruge dem i undervisningen. Derfor har Det Danske Filminstitut som noget nyt udvalgt 13 film fra tidligere sæsoner af Med Skolen i Biografen og indkøbt dem til distribution på Filmcentralen/Undervisning. Her kan lærere og elever se filmene online i klassen.

"Skolebio-ordningen giver sit publikum store og sanselige oplevelser med film, der er lidt anderledes, end vi er vant til fra biograferne, tv og nettjenesterne. Den søger ud i grænselande, der giver børn, unge og deres lærere muligheder for at opdage nye sider af livet og verden omkring os.  Med mere end 240.000 deltagere på årsbasis er ordningen allerede en publikumsmæssig succes. Det fællesskab omkring filmoplevelsen, som er kernen i ordningen, er umåleligt," siger Claus Hjorth, afdelingschef for Børn & Unge på Det Danske Filminstitut.

Se temasamling med spillefilm fra MSIB på Filmcentralen

Filmcentralen_Undervisning_290px