3, 2, 1: CPH PIX 2012!

CPH PIX. Når CPH PIX onsdag slår dørene op med verdenspremieren på Stuart Lynchs "Dreyer – Den danske tyran" bliver det startskuddet til 18 dage med håndplukkede film fra hele verden.

Den københavnske filmfestival CPH PIX inviterer endnu en gang til filmfestival med et alsidigt program spækket med film fra hele verden. Festivalen skydes officielt i gang onsdag den 11. april med en åbningsfest, der blandt andet byder på verdenspremieren på Stuart Lynchs filmteaterproduktion "Dreyer – Den danske tyran" i Dagmar, uddeling af Nordisk Film Prisen og efterfest med filmisk snit i Pumpehuset. 

CPH PIX består af et hav af forpremierer, gallapremierer og serier, som retter fokus på genrer og tendenser i filmens verden. Du kan blandt andet komme til danmarkspremiere på den meget omtalte og politisk ukorrekte "Iron Sky" om en flok nazister på "the dark side of the moon" og opleve Thure Lindhardt i rollen som en homoseksuel mand, der forsøger at takle kærestens stofmisbrug i "Keep the lights on". Filmen vandt en Teddy Award for bedste spillefilm ved dette års Berlinale.

CPH PIX har også fokus på nye talenter i serien "New Danish Talents". Frederikke Aspöck debuterer med trekantsdramaet "Labrador" og Anders Rønnow Klarlund prøver nye grænser af i den visuelt eksperimenterende "The Secret Society of Fine Arts" om kunstnerisk terror. Derudover er der film fra Super16 og New Danish Screen på programmet.

Cinemateket har under CPH PIX 48 farverige festivaltitler på plakaten. Du kan blandt andet snage i bortcensurede klip i serien "Forbudsdanmark" og få dig et seriøst grin i serien "Seriously funny", som sætter jagten ind på den moderne komedie.

Læs hele programmet på CHP PIX hjemmeside

Læs mere om CPH PIX i Cinemateket