3 danske film indstillet til European Film Awards

Tre danske film og to dansk koproducerede film er blandt de 49 film, som Det Europæiske Filmakademi har indstillet som mulige kandidater til European Film Awards 2006 nomineringer.
De fem film er Per Flys "Drabet", Susanne Biers "Efter brylluppet", Anders Morgenthalers "Princess" og koproduktionerne, den islandske "Blodbånd" af Árni Ólafur Ásgeirsson og den svenske "Zozo" af Josef Fares.I de kommende uger stemmer alle Filmakademiets 1700 medlemmer og nominerer dermed filmene i diverse kategorier til prisuddelingen, der finder sted i Warsawa i Polen den 2. december. Nomineringerne offentliggøres den 4. november.
Anders Thomas Jensens "Adams æbler", som man allerede kunne se i biograferne i Danmark sidste forår, og som siden har vundet 15 internationale priser, er blandt de 12 film, der er nomineret af Filmakademiet til publikumsprisen, People's Choice Award 2006.
I den kategori kan alle indtil den 31. oktober stemme på deres favoritfilm. Det sker på www.peopleschoiceaward.org, hvor de 12 film er præsenteret. Prisen uddeles ved ceremonien i Warsawa.
De 49 udvalgte film: www.europeanfilmacademy.org/htm/Selection.html Kategorierne ved EFA: www.europeanfilmacademy.org/htm/Categories.htmlPeople's Choice Award 2006: www.peopleschoiceaward.org
For yderligere oplysninger, kontakt:
Det Danske FilminstitutLars Fiil-Jensen, larsf@dfi.dk, 2032 8121