3 danske film på Guggenheim Museet i Bilbao

Tre danske film bliver i den kommende uge præsenteret på Guggenheim Museet i Bilbao sammen med tre andre nordiske produktioner. De tre danske film er Nicolas Winding Refns "Pusher" fra 1997, Per Flys "Arven" fra 2003 og Simon Stahos "Dag og Nat" fra 2004.

Guggenheim Museet har i forbindelse med San Sebastian International Film Festival været medarrangør af serien "Cold Fever", der vises på festivalen. Serien sætter fokus på den fornyelse, Dogme 95 tilførte film i Norden, og Guggenheim Museet byder på et udvalg af disse film.

Filmkritikeren Christian Monggaard har op til festivalen og Guggenheim-visningerne skrevet et stort essay om skandinavisk film i de seneste 15 år. Det udkommer på spansk. Instruktør Per Fly og Simon Staho deltager ved præsentationerne på Guggenheim Museet.

San Sebastian International Film Festival: www.sansebastianfestival.com Christian Monggaard om sit essay: http://luftskibet.information.dk/forsidesensationen/ny_vind DFI-nyheder om San Sebastian International Film Festival 2007:Morgentalers "Ekko" til San Sebastian "Daisy Diamond" til San Sebastian i hovedkonkurrencen

For yderligere oplysninger, kontakt:

Det Danske FilminstitutChristian Juhl Lemche, christianjl@dfi.dk, 3374 3464 Lars Fiil-Jensen, larsf@dfi.dk, 3374 3559