3 danske film til Karlovy Vary

Jon Bang Carlsens nye film "Blinde engle" er udtaget til dokumentarfilm konkurrencen på Karlovy Vary International Film Festival, der finder sted for 41. gang fra den 30. juni til 8. juli. Filmen er produceret af Mikael Opstrup og Jon Bang Carlsen for C&C Productions. Jon Bang Carlsen deltager selv på festivalen i Tjekkiet, hvor filmen har verdenspremiere.

"Blinde engle" fortæller historien om en blind europæer, instruktørens alter ego, som flyver til Sydafrika for at paraglide, som han elskede, indtil hans blindhed gjorde det umuligt. Han betaler en lokal afrikansk kvinde for at være hans øjne, så han kan komme op på toppen af bjerget bag hendes voldelige township. Ved at se på verden gennem hendes øjne bliver han forelsket. Kærlighedsaffæren med en fremmed bringer den afrikanske kvinde i en livstruende konflikt med folkene i townshippet. Hun tvinges til at søge tilflugt i den europæiske mands mørke. I fællesskab forsøger de at nå op på toppen af bjerget og flyve væk fra deres havarerede verdner som blinde engle.

"Blinde engle" får dansk premiere på Odense Film Festival, der foregår fra den 15.-20. august.

Heidi Maria Faissts film "Liv" får international premiere på festivalen i Karlovy Vary i programmet "Another View". Filmen er udtaget som spillefilm, selvom den kun er 60 minutter lang og lavet som en novellefilm med et budget på 3 mio. kr. med støtte fra New Danish Screen. Meta Louise Foldager har produceret filmen for Nimbus Film, og hun deltager i festivalen sammen med Heidi Maria Faisst.

"Liv" er et kammerspil, der foregår i en lille familie hen over julen. Faren har forladt familien, og den 14-årige Liv kan ikke acceptere, at hendes mor ikke har lyst til at holde jul, som de plejer. Liv gør sit bedste for at holde sammen på både familien og julen, men da moren inviterer praktikanten fra arbejdspladsen til jul, udløser dette en smertefuld magtkamp mellem Liv og moren, der får konsekvenser for alle involverede.

Pernille Fischer Christensens "En Soap" vises også på festivalen i programmet "Horizons". Den er produceret af Lars Bredo Rahbek for Nimbus Film. Siden Berlin har filmen været vist på festivaler i hele verden. Pernille Fischer Christensen vandt en debutpris på den internationale filmfestival i Trondheim, og David Dencik vandt prisen for bedste skuespiller på den internationale filmfestival i Transsylvanien.

Karlovy Vary er en A-festival, som rangerer på samme niveau som festivalerne i Moskva, Locarno og San Sebastian samt de største festivaler i Cannes, Berlin og Venedig.

Karlovy Vary International Filmfestival

Fact sheet Blinde engle Fact sheet En Soap For yderligere oplysninger, kontakt:

Det Danske Filminstitut, Anne Marie Kürstein, kurstein@dfi.dk, 3374 3609Christian Juhl Lemche, christianjl@dfi.dk, 3374 3464Louise Hagemann, louiseh@dfi.dk, 3374 3559