3 danske film til Rotterdam

Tre danske film er udvalgt til den højt estimerede Internationale Filmfestival i Rotterdam, der afholdes 24. januar til 4. februar.

Instruktør Morten Hartz Kaplers har premiere på en ny spillefilm "AFR", hvor virkelighed og fiktion flettes sammen i et konstrueret drama. "AFR" er en af de 15 film, som er udvalgt til festivalens konkurrenceprogram, som kun viser nye instruktørers første eller anden spillefilm.

De to andre deltagende film ved festivalen er Tomas Villum Jensens "Sprængfarlig bombe", som er set af 276.000 danskere i biografen, og Anders Morgenthalers spillefilmdebut "Princess", som var åbningsfilm i Directors' Fortnight på filmfestivalen i Cannes og siden har deltaget ved flere af verdens største festivaler.

"AFR" er produceret af Zentropa-producer Meta Louise Foldager for Liberty Film ApS og lavet på Filmværkstedet på Det Danske Filminstitut. "Sprængfarlig bombe" er produceret af René Ezra og Leila Vestgaard for Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut gennem 60/40-ordningen. "Princess" er produceret af Sarita Christensen for Zentropa med støtte fra New Danish Screen.

Den Internationale Filmfestival i Rotterdam: www.filmfestivalrotterdam.com

DFI fact sheets: Sprængfarlig bombe Princess

For yderligere oplysninger:

Det Danske FilminstitutChristian Juhl Lemche, 3374 3464, christianjl@dfi.dk Lars Fiil-Jensen, 3374 3559, larsf@dfi.dk