3 spillefilm i produktion

PRODUKTION. Tre nye spillefilm, som har modtaget støtte fra Det Danske Filminstitut, er i fuld gang med optagelse eller begynder lige straks.

Dannys dommedag

Den 1. juli indledes optagelserne til Martin Barnewitz' familie-spændingsfilm "Dannys dommedag".

En ny race rovdyr er opstået på grund af klimaforandringer og begynder at æde sig igennem alt levende på landjorden. I et villakvarter i en dansk forstad forskanser to teenagebrødre sig i husets kælder for ikke at blive spist. Danny og William kan ikke udstå hinanden, men uden forældre, fraskåret kontakt til andre og uden strøm, mad og vand og må brødrene lære at leve i deres beskyttelsesbunker, mens skygger af monstre bevæger sig forbi kældervinduerne og lyden af tunge, skarpe klør slæber over husets trægulve. Danny er overbevist om, at de bedst overlever i kælderen, men William vil ud og lede efter deres mor, som måske er derude et sted.

Skuespillerholdet består af William Jøhnk Nielsen, Thomas Garvey, Peter Gantzler, Lars Mikkelsen, Camilla Bendix og Allan Hyde.

Søren Grinderslev Hansen har skrevet manuskript, og Christian Potalivo og Caroline Blanco producerer for Miso Film med produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut på 7,5 mio. kr. gennem konsulentordningen ved Rasmus Horskjær. Der er planlagt premiere i efteråret 2014.

Mikkel_Serup
Instruktør Mikkel Serup. "Klassefesten 2".

Klassefesten 2

"Klassefesten 2 – Begravelsen" er i fuld gang med optagelser, og det bliver et gensyn med Troels Lyby, Nikolaj Kopernikus og Anders W. Berthelsen som de tre venner Thomas, Niels og Andreas.

Thomas skal giftes, har netop udgivet nyt album, og er glad og stolt. Men da dårlige anmeldelser ødelægger hans gode humør, prøver Niels og Andreas at muntre ham op med en vild polterabend. Det går langt fra som planlagt, og i stedet for strip og paintball ender de tre venner pludselig til en begravelse dagen før Thomas bryllup. Det er dog ikke let at sørge over nogen, når man lige har opdaget, at afdøde har været i seng med ens kone. Så i stedet for salmer og bårebuketter tænker de nu kun på at få oprejsning, mens de desperat forsøger at gennemføre en polterabend, der er dømt til at mislykkes.

Blandt de andre medvirkende er Anne Sofie Espersen, Kirsten Lehfeldt, Marie Askehave, Lene Brinch og Hans Henrik Voetmann.

Filmens instruktør Mikkel Serup, der har været konceptuerende instruktør på "Livvagterne" og "Forbrydelsen 3", debuterer som spillefilminstruktør. Lars Mering  og Claudia Boderke har skrevet manuskript. Tomas Radoor og René Ezra producerer for Nordisk Film, og Det Danske Filminstitut har givet 6,3 mio. kr. i produktionsstøtte gennem Markedsordningen. Der er planlagt premiere i vinterferien 2014.

Fuck at vær kendt

Optagelserne til Fenar Ahmads spillefilmdebut "Fuck at vær kendt" blev indledt den 6. maj i Brøndby Strand.

Kian "Gilli" Rosenberg spiller et spirende raptalent i en film om at turde gå efter sine egne drømme. De andre medvirkende er Rasmus Hammerich, Ali Sivandi,  Marijana Jankovic, Casper Sloth, Lirim Jusufi og Benjamin JSmall Heyn-Johnsen.

Anders Ølholm har skrevet manuskript, og Morten Kjems Juhl producerer for Beofilm i koproduktion med Metafilm ved producer Nina Bisgaard. New Danish Screen har givet 5,0 mio. kr. i produktionsstøtte ved kunstnerisk leder Jakob Kirstein Høgel. Filmens musik er produceret & skrevet af bl.a. Jens O.W. McCoy og Gilli.