4 BUSTER-baskere

BUSTER-festivalen åbner sine døre for publikum med fire nye danske spillefilm i børneprogrammet: "Æblet og ormen", "Monsterjægerne", "Storm" og "Superbror".

Åbningsgalla: Æblet og ormen

Når BUSTER torsdag d. 17. september kl. 09.30 i Palads, København byder velkommen, er det med gallapremiere på Anders Morgenthalers nye animationsfilm "Æblet og ormen". Inden visningen vil der helt i filmens ånd blive uddelt friske og garanteret ormefri æbler til publikum.

I "Æblet og ormen" er Torben et struttende blankskinnende æble med en drøm: at lykkes som udstillingsæble i frugtafdelingens strålende rampelys. Livsdrømmen knuses, da en orm en solskinsmorgen stikker sit hoved ud gennem Torbens blanke skind. Torben rystes ned fra træet af de panikslagne andre æbler. Nede på jorden møder han æblevennen Newton, og han må nu i følgeskab med Newton udføre en halsbrækkende plan for at slippe af med ormen, som for resten hedder Silvia og er meget flink.

Monsterjægerne

I Martin Schmidts "Monsterjægerne" opdager den 12-årige Oliver, at hans farfar var monsterjæger og har et indespærret skyggemonster i sin hemmelige kælder. Da monstret ved et uheld slippes fri, må Oliver og lillebroderen Lasse med farfaderens instrukser og hjælp fra vennerne kæmpe for at få skyggemonstret indfanget igen, inden det er for sent.

Storm

I Giacomo Campeottos "Storm" befrier 12-årige Freddie hunden Storm fra sin usympatiske ejer Simon. For at beholde Storm skal Freddie betale den urimelige Simon. Freddie tilmelder nu Storm til et hundevæddeløb for at skaffe pengene. Mens Simon gør alt for at modarbejde væddeløbet, må Freddie kæmpe en sej kamp kun hjulpet af sin far, vennerne og naboen fru Andersen.

Superbror

I Birger Larsens "Superbror" ønsker Anton på 10 år sig mere end noget andet en "rigtig" storebror. Han har så ofte tilsidesat sig selv i hensynet til sin autistiske storebror Buller, og han drømmer om en anden Buller, den stærke og frække storebror, som kan give ham status over for bøllerne i skolegården. Buller er lidt "spaced" og ekstremt optaget af rummet. Da en Super-trip-remote lander fra det ydre rum på Amager Fælled, bliver Buller den superbror, Anton har drømt om, og kræfterne slippes løs i den lille familie.

BUSTER-program:

Buster2009