4 danske film på Karlovy Vary

FESTIVAL. Når den prestigefulde tjekkiske festival begynder i morgen fredag, er det med fire danske film og to koproduktioner på programmet.

Karlovy Vary International Film Festival er en af verdens 12 A-filmfestivaler. I år er fire danske film og to koproduktioner udtaget til den 48. udgave, der løber fra den 28. juni-8. juli.

Tobias Lindholms "Kapringen" og Michael Noers "Nordvest" deltager i Another View-programmet for film med en særlig kunstnerisk tilgang. I 2010 deltog de i samme program med deres sam-instruerede "R".

Fakta

Karlovy Vary International Film Festival er af FIAPF kategoriseret som en af 12 A-festivaler sammen med Cannes, Berlin og Venedig.

Festivalen betragtes som den vigtigste i Øst- og Centraleuropa.

Daniel Dencik har to dokumentarfilm med. "Moon rider" deltager i festivalens konkurrenceprogram for lange dokumentarfilm, mens "Ekspeditionen til verdens ende" vises udenfor konkurrence.

Derudover er der to koproduktioner med af de mere sjældne. Denne gang er det ikke Sverige eller Tyskland, der bliver samarbejdet med, men Armenien og Slovenien. "I Am Going to Change My Name" af Mariya Saakyan er koproduceret af danske Oscar Film, og "Dual" af Nejc Gazvoda er koproduceret af Beofilm.

Læs mere om "I Am Going to Change My Name"
Læs mere om "Dual"

Karlovy Vary International Film Festival