4 danske film til Karlovy Vary

Birgitte Stærmoses spillefilm "Værelse 304" er i hovedkonkurrence på Karlovy Vary Filmfestivalen i Tjekkiet, hvor yderligere tre danske film deltager.

Birgitte Stærmoses debutspillefilm "Værelse 304" får verdenspremiere på Karlovy Vary Filmfestivalen i Tjekkiet (1.-9. juli), hvor den er udtaget til hovedkonkurrence.

"Værelse 304" har et stort internationalt cast med bl.a. de danske skuespillere Mikael Birkkjær, Stine Stengade, David Dencik og Trine Dyrholm, og Kim Fupz Aakeson har forfattet manuskriptet. Et skud sætter gang i handlingen, der udspiller sig på et hotel, hvor en række skæbner bindes sammen i et drama om kærlighed og længsel.

I festivalens dokumentarfilmkonkurrence deltager Eva Mulvads "Det gode liv", som i efteråret deltog i hovedkonkurrence i Amsterdam og siden har kunnet ses i biograferne herhjemme.

Jørgen Leths "Det erotiske menneske", der har rejst jorden rundt på et stort antal festivaler, er også udtaget i Karlovy Vary, ligesom Rúnar Rúnarssons "Volcano", der er ved at gøre den kunsten efter med et imponerende festivalprogram, der blev indledt med verdenspremiere i Cannes Festivalens Directors' Fortnight. 

Festivalen i Karlovy Vary er vært for mere end 200 film og er en af verdens ældste filmfestivaler. Den er en vigtig platform for international lancering af danske film. Kun få af de mange film, der hvert forår ligger klar fra hele verden, får en plads i Cannes, og når det endelig lykkes dér, drukner de nemt i medieståhejet. En plads i Karlovy Vary kan derimod give en film stor opmærksomhed.

I 2010 vandt Nikolaj Steen Publikumprisen for "Oldboys". I 2009 modtog Paprika Steen Prisen for Bedste Kvindelige Skuespiller for sin hovedrolle i "Applaus", og i 2008 gik festivalens hovedpris til Henrik Ruben Genz' "Frygtelig lykkelig".

"Værelse 304" får dansk premiere til efteråret.

Læs mere om "Værelse 304" i artiklen "Hvis væggene kunne tale" (FILMupdate, den 15. juni 2011)

Karlovy Vary International Film Festival