4 kortfilm til Clermont-Ferrand

FESTIVAL. Fire danske film er udtaget til Clermont-Ferrands internationale kortfilmfestival i Frankrig, der afholdes fra 4. til 12. februar.

Når Clermont-Ferrand International Short Film Festival, der er den største og mest anerkendte festival for kortfilm, åbner den 4. februar, deltager fire danske film i programmet.

Peter Gornsteins "Peaceforce" er udtaget til den internationale hovedkonkurrence. I en nær fremtid møder den unge fredsofficer Daniel en lokal mand, Jesper, som påstår, at en elefant er gået amok i hans by og slår folk ihjel. Ansporet af sin idealisme følger Daniel ham dybt ind i byen i jagten på elefanten. Daniel finder dog ud af, at han er blevet narret.

To andre danske film, der ligesom "Peaceforce" er produceret med støtte fra New Danish Screen, deltager i konkurrenceprogrammet Lab Competition. Det er Bigitte Stærmoses multiprisvindende "Ønskebørn" og de tre instruktører Morten BH, Kirsten Delholm og Henning Carlsens "Promise".

Daniel Borgmans "Berik" vises i en serie med fokus på New Zealand, hvor den herboende instruktør er vokset op. "Berik" er produceret under filmuddannelsen Super16 og på Filmværkstedet.

www.clermont-filmfest.com