4 nye film fra New Danish Screen

New Danish Screen, der i løbet af det sidste år har markeret sig på førende festivaler verden over, har tirsdag den 27. marts premiere på fire nye korte fiktionsfilm.

Annette K. Olesen og Charlotte Sielings "45 cm" er en eksperimentalfilm om det rum et menneske har omkring sig; den zone som sikrer følelsen af personligt territorium.

I Stefano Gonzalez' "Nåletræer" møder den chilenske Pablo gennem sit arbejde på et torturcenter Linda, som har en skæbnesvanger tiltrækningskraft på ham.

Manyar Parwanis "Ibrahim" er historien om en ung flygtning fra Rwanda, der bor i asylcenter og får afslag på at kunne blive i Danmark. Ibrahim søger derefter tilflugt hos overklasseparret Ingrid og Halfdan.

I Kari Vidøs "En dans på roser" har den 34-årige Hans slået sig til tåls med at skulle arbejde på sine forældres rosengartneri resten af livet, men en pludselig, alvorlig ulykke får ham til at øjne nye muligheder.Støtteordningen New Danish Screen giver manifesterede talenter mulighed for at udvikle sig, afprøve nye idéer eller skifte spor i forhold til tidligere produktion. Ordningen er derved med til at sikre dansk films fortsatte fornyelse. Som noget nyt vil New Danish Screen fremover også støtte dokumentarfilm samt udvikling af computerspil til børn. New Danish Screen er baseret på et samarbejde mellem DR, TV 2 og Det Danske Filminstitut.

New Danish Screen har det seneste år haft premiere på 19 film, bl.a. fem spillefilm. Der er tidligere sendt en dvd-antologi med otte kortfilm, New Danish Screen 001, på gaden, og endnu en antologi med seks nye kortfilm er på vej i dette forår. Antologierne distribueres af Det Danske Filminstitut til skoler og biblioteker.De fire film får biografpremiere under NatFilm Festivalen tirsdag den 27. marts kl. 21.30 i Grand Teatret. Der kan bestilles biografbilletter på www.natfilm.dk eller i Grand Teatret.

New Danish Screen på NatFilm
DFI Fact Sheet: 45 cm Ibrahim En dans på roser Nåletræer

For yderligere oplysninger:

New Danish ScreenKunstnerisk leder Vinca Wiedemann, vincaw@dfi.dk, 3374 3675