4.5 mio kroner til filmtalenter i hele landet

TALENT. Når Aarhus Filmværksted flytter til det nye kulturcenter på Godsbanen er det med støtte fra Det Danske Filminstitut, der i 2012 støtter Aarhus Filmværksted, Odense Filmværksted og Open workshop i Viborg med hver 1.5 mio.

Aarhus Filmværksted flytter til kulturproduktionscentret Godsbanen og indleder dermed et nyt kapitel i værkstedets lange historie. Open Workshop på Animationsskolen i Viborg bringer animerede billeder ud på nye digitale platforme. Og Odense Filmværksted er blevet en central spiller i den aftale KulturRegion Fyn har indgået med Kulturministeriet med fokus på film.

De tre værksteder tilbyder – med hver deres forskellige profiler – faciliteter og miljøer, hvor spirende filmtalenter kan udfolde sig og prøve kræfter med film og medieproduktion. Med støtte til værkstederne ønsker DFI at sikre udvikling af talent i hele landet og dermed, at der bliver fortalt historier fra hele Danmark.

Fakta

De historiske godsbanebygninger i Aarhus er blevet omdannet til et kulturproduktionscenter. Godsbanen indvies 30 marts kl. 13.

http://www.godsbanen.dk/bningen


Støtte til eksterne værksteder


Det Danske Filminstitut kan ifølge filmloven yde støtte til værkstedsaktivitet med henblik på "at fremme professionelt eksperimenterende filmkunst og talentudvikling".

Støtte til eksterne værksteder skal bl.a. styrke udvikling af nyt talent på film- og multimedie-området og fremme værkstedsaktiviteter, forankret i selvejende eller kommunale institutioner, foreninger m.v.

Prami Larsen, der selv er leder af Filmværkstedet på DFI i København og tager sig af støtten til de eksterne værksteder, siger:

"Vores erfaringer med filmværksteder viser, at det kræver mere end blot udstyr og lokaler at fremme talentudvikling til film- og mediebranchen. Ud over den økonomiske opbakning fra regionen skal der også være uddannelser, film- og tv-selskaber og teatre eller andre kunstnerisk skabende kræfter for at et værksted kan nytte noget. Og de miljøer findes omkring de tre værksteder.

Efter 10 år med støtte til ”ekstern værkstedsaktivitet" kan vi se, at midlerne har båret frugt. De kreative filmmiljøer på Fyn og Østjylland står stærkere end nogensinde før. Det bliver særligt interessant at følge, hvad der sker for Aarhus Filmværksted i det nye kulturelle kraftcenter Godsbanen. Og Odense Filmværksted kommer til at spille en vigtig rolle i udviklingen af den fynske talentmasse med midlerne fra KulturRegion Fyn."