5 Broken Cameras på Filmstriben

FILMSTRIBEN. Oscar-nomineret dokumentar om den israelsk-palæstinensiske konflikt kan nu ses på Filmstriben.

Filmstriben kan nu præsentere den prisbelønnede dokumentarfilm "5 Broken Cameras"/"5 ødelagte kameraer", som skildrer konsekvenserne af Israel/Palæstina-konflikten set igennem en palæstinensisk bondes amatør-videooptagelser over en periode på fem år.

"Jeg filmer for at hele de mange sår, se livet i øjnene og for at overleve" – Emad Burnat

Emat Burnat købte sit første kamera i 2005 for at filme dagligdagen i landsbyen Bil’in og ikke mindst sin yngste søn, der spiller en gennemgående rolle i filmen. Optagelserne dokumenterer, hvordan situationen i landsbyen forværres og begynder at påvirke hans familie og hans eget liv. 

Kampen medfører utallige voldelige sammenstød med israelske soldater, hvor Burnats venner og brødre bliver skudt eller arresteret og hans kameraer bliver smadret. Historien bliver på en gang politisk og meget personlig. "Jeg filmer for at hele de mange sår, se livet i øjnene og for at overleve," siger Emad Burnat i filmen.

Filmen er klippet, medinstrueret og -finansieret af iraelske Guy Davidi.

"5 Broken Cameras" var nomineret som Bedste Dokumentar ved årets Oscar-uddeling. Filmen har vundet flere internationale priser og indbragte den selvlærte filminstruktør Emad Burnat en hovedpris på Sundance Film Festival 2012. I marts var den månedens dokumentar i Cinemateket.

Filmstriben

Filmstriben, som er bibliotekernes digitale filmtjeneste, tilbyder et stort og varieret udvalg af nogle af de bedste kort- og dokumentarfilm. Filmene kan ses over nettet – enten på biblioteket, i undervisningen eller hjemme i sofaen.

Det Danske Filminstitut udvælger kort- og dokumentarfilmene blandt film som har fået produktionsstøtte og indkøber også vigtige film som "5 Broken Cameras".

Man kan blandt andet se nye aktuelle dokumentarfilm som "Testamentet", "Mit Afghanistan", "Sort hvid dreng" og "Mercy Mercy – Adoptionens pris".

Læs mere på www.filmstriben.dk

5-broken-cameras