5 danske dokumentarfilm konkurrerer i Polen

FESTIVAL. Jørgen Leth, Janus Metz og Frank Piasecki Poulsen er blandt gæsterne, når Planete Doc Film Festival åbner dørene for publikum den 6. maj i Warszawa. Den polske festival sætter spot på dansk dokumentarfilm med debat, seminarer og en omfattende dvd-udgivelse.

Dansk dokumentarfilm er stærkt repræsenteret i den 8. udgave af Planete Doc Film Festival, som finder sted fra den 6. til den 15. maj.

Janus Metz' "Armadillo", Frank Piasecki Poulsens "Blod i mobilen", Kaspar Schröders "Min legeplads", Eva Mulvads "Det gode liv" og Jørgen Leths "Det erotiske menneske" er i konkurrence.

Fakta

OM FESTIVALEN

Planete Doc Film Festival i Warszawa anses som værende den mest populære dokumentarfilmfestival i Østeuropa, med over 22.000 admissioner i år.

Bag festivalen står distributionsselskabet Against Gravity, som arbejder for at dokumentarfilmene opnår tv-distribution i Polen efter festivalens afslutning. Sidste år blev 85 procent af filmene solgt til tv.

OM DOC ALLIANCE

Planete Doc Film Festival i Warszawa er en del af Doc Alliance sammen med CPH:DOX, DOK Leipzig, Visions du réel Nyon og IDFF Jihlava.

Doc Alliance er et initiativ udviklet af fem af Europas store dokumentarfilmfestivaler til at udbrede kendskabet til nye og bemærkelsesværdige europæiske dokumentarfilm.

Det er første gang, at det polske publikum får Jørgen Leths "Det erotiske menneske" at se. Filmen vil blive introduceret af instruktøren selv. "Det erotiske menneske" konkurrerer både om hovedprisen Millennium Award og om Canon Cinematography Award. I samme anledning udgiver Planete Doc Film Festival en dvd-sæt med titlen "The World According to Jørgen Leth", som indeholder 11 af den danske instruktørs vigtigste film. Box-udgivelsen er den anden i "The World According to..."-serien, som præsenterer de bedste dokumentarfilm af markante filmskabere. Første udgivelse var med film af Werner Herzog.

Planete Doc Film Festival arrangerer også et seminar, der fokuserer på skabelsen af "Armadillo", hvor instruktør Janus Metz deltager sammen med tidligere filmkonsulent Michael Haslund-Christensen.

Planete Doc Film Festival betragtes som en af de vigtigste dokumentarfilmfestivaler i Østeuropa. Festivalen er medlem af Doc Alliance-initiativet.

www.planetedocff.pl