5 danske film til London

FESTIVAL. London Film Festival byder igen i år på et stort antal danske film. Fem styk er på programmet, når festivalen indbyder til filmfest den 10.-21. oktober.

London Film Festival er den største af slagsen på de britiske øer med 225 spille- og dokumentarfilm i årets program. Et program der indeholder et imponerende dansk line-up med fire spillefilm og en kortfilm, der skal præsenteres for publikum i den engelske hovedstad.

Filmfestivalen i London har en evne til at spotte de film, som også bliver udvalgt til de prestigefyldte internationale festivaler. Blandt andet "Jagten" og "Kapringen" er netop nu på ved til Toronto International Film Festival.

Jagten

Thomas Vinterbergs drama om den 40-årige fraskilte familiefar, Lucas, der bliver udsat for en heksejagt i en mindre dansk provinsby, havde verdenspremiere på Cannes festivalen, hvor den vandt tre priser. "Jagten" er desuden på programmet på Toronto International Film Festival, som er i gang netop nu, ligesom filmen blev vist på den netop overståede Telluride Filmfestival i Colorado, USA.

"Jagten" får dansk biografpremiere den 10. januar 2013 som en del af Biografklub Danmarks program.

Kapringen

Tobias Lindholms drama om skibet MV Rozen og dets besætning, som bliver kapret af somaliske pirater, er netop nu på programmet på to internationale festivaler. Filmen får verdenspremiere på Venedig Biennalen i konkurrenceprogrammet Orizzonti, og på Toronto International Film Festival er den udtaget til programmet Contemporary World Cinema, der fokuserer på gribende historier med et globalt perspektiv.

"Kapringen" får dansk premiere den 20. september.

10 timer til Paradis

"10 timer til Paradis" har bodybuilderen Kim Kold i hovedrollen som den 38-årige Dennis, der søger kærligheden i Thailand. Filmen vandt i 2011 prisen for bedste instruktion på Sundance Film Festival i konkurrenceprogrammet World Cinema Dramatic Competition. Desuden vandt Kim Kold prisen for bedste skuespiller på Transilvanian International Film Festival i 2011.
Filmens instruktør Mads Matthiesen har desuden vundet den internationale hovedkonkurrence på Off Plus Camera-festivalen i Krakow tidligere i år.

Fuglejagten

Christian Dyekjærs "Fuglejagten" handler om Victor, som er opsat på at vinde den årlige fuglejagt og fotografere den mest sjældne fugl. Men en lille hvid løgn udvikler sig i løbet af ingen tid til en skandale i verdensklasse.

Isblomstens hemmelighed

Jaboc Leys animationsfilm "Isblomstens Hemmelighed" handler om Svindel, som drømmer om at blive lige så god en tryllekunstner som sin oldefar. Svindel bliver gode venner med Fup, som hjælper ham på rette vej. Filmen får premiere på BUSTER filmfestival for børn og unge midt i september, hvor den skal dyste om en pris for bedste kortfilm.

Læs mere om London Film Festival.

Læs Mike Goodridges interview med Thomas Vinterberg i FILM#75.
Læs Per Juul Carlsens interview med Tobias Lindholm i FILM#75.
Læs Kim Skottes interview med Mads Matthiesen i FILM#72.
Læs Nanna Frank Rasmussens interview med Christian Dyekjær i FILM#75.