5 fra New Danish Screen

I dag udkommer et nyt nummer af filmmagasinet Ekko, og med i købet følger en dvd med fem udvalgte kortfilm fra talentstøtteordningen under Det Danske Filminstitut, New Danish Screen.

De fem film er Christian Tafdrups "En forelskelse", om en 16-årig drengs fascination af sin kærestes far; Christian E. Christiansens Oscar-nominerede "Om natten", hvor tre kræftramte piger finder sammen på hospitalet i dødens nærvær; det krasse børne-jalousidrama "Blodsøstre" af Louise Friedberg, mor-datter-opgøret "Liv" af Heidi Maria Faisst; samt Frederikke Aspöcks tragikomiske "FÅR", om en behagesyg familiefar, der ender med at gøre sig ud til bens med alt og alle - selv fårene på marken.

Dvd'en følger gratis med Ekko #46, der byder på artikler om Paprika Steen, Lars von Trier, Pedro Almodóvar, Johnny Depp, Nimbus Film, "Inglourious Basterds" og "Headhunter" sammen med et stort tema om psykopater på film.
Ekko inviterer til release af Ekko #46 i Grand Teatret i aften, onsdag den 19. august, klokken 21.30, hvor der er snigpremiere på Martin Zandvliets debutfilm "Applaus" med Paprika Steen.

Efter filmen vil filmekspert Peter Schepelern interviewe Martin Zandvliet og Paprika Steen om filmens tilblivelse. Med i billetprisen på 75 kr. følger det nye nummer af Ekko.

Læs mere på New Danish Screen og www.ekkofilm.dk  

NEW DANISH SCREEN

- skal støtte og inspirere udviklingen af filmens formsprog og fortælling, så dansk film bevarer og styrker sin dynamik og diversitet.

- skal sikre, at nye generationer af filmfolk ikke forfalder til konventionelle, overleverede udtryk, men til stadighed stræber efter at afsøge grænser og skabe nye oplevelser for publikum, hvad enten det sker i biografen eller foran tv-skærmen.

- baserer sig på et samarbejde mellem DR, TV 2 og Det Danske Filminstitut. Der er til puljen afsat godt 153 mio. kr. i filmforligsperioden 2007-2010.

- er også en støtteordning for udvikling af computerspil for børn.