57 priser til danske film

FESTIVALER. 57 priser har danske film vundet på festivaler over hele verden det i første halve år af 2016, efter at yderligere tre flotte priser blev modtaget den 30. juni.

(Redigeret den 1. juli, 2016)

"Det et godt tegn på, at danske filmskabere formår at fortælle stærke historier med universelle tematikker" – Henrik Bo Nielsen

Danske film har i 2016 været repræsenteret på mere end 100 festivaler herunder de store i Cannes, Berlin, Sundance, Tribeca, Rotterdam, Göteborg og Moskva. I alt er det blevet til mere end 57 internationale priser og special mentions.

"Det er meget glædeligt, at dansk film i tider, hvor økonomien er presset, forsat har et højt kunstnerisk niveau og stor diversitet. Når festivaljuryer rundt om i verden har begavet danske film med mere end 54 priser på seks måneder, er det et godt tegn på, at danske filmskabere formår at fortælle stærke historier med universelle tematikker," siger Henrik Bo Nielsen, adm. direktør for Det Danske Filminstitut. (Red.: nu mere end 57)

Blandt de vigtigste priser kan fremhæves Shahrbanoo Sadats Art Cinema Award for "Wolf and Sheep" på Directors' Fortnight i Cannes og Trine Dyrholms Sølvbjørn, som hun modtog i Berlin for sin rolle i Thomas Vinterbergs "Kollektivet".

Martin P. Zandvliets "Under sandet" er med 13 internationale priser den mest vindende danske spillefilm i år til dato. I alt 24 forskellige film har vundet priser.

Derudover var "Krigen" og "The Look of Silence" nomineret ved Oscar-festen i februar.

Priskort

Klik på den enkelte filmtitel eller genre for at se, hvor priserne er vundet.

Dansk film modtog yderligere tre priser den 30. juli, og har dermed rundet 57 internationale priser på et halvt år: Puk Grastens spillefilm"37" vandt i Moskva to store priser, og Tobias Lindholm vandt med "Krigen" en markant tysk fredspris i München.