6 danske film til Canada

6 danske film er udtaget til visning på den prestigefyldte dokumentarfilmfestival Hot Docs i Canada.

Når Hot Docs, i Toronto i Canada løber af stablen  fra 29. april til 9. maj, er det med massiv dansk deltagelse. Hele seks danske dokumentarfilm er repræsenteret i årets program på dokumentarfilmfestivalen, der er en af verdens største og den vigtigste på det nordamerikanske marked.

I festivalens internationale konkurrenceprogram konkurrerer fire danske film. Det er Michael Madsens "Into Eternity", Saskia Bisps "Nobody Passes Perfectly", Boris Bertrams "Tankograd" og Kaspar Astrup Schröders "Opfindelsen af Dr. Nakamats".

"Complaints Choir" af Ada Bligaard Sørensen er udvalgt til et program, der har fokus på den eksperimenterende scene- og filmkunst.

Ti af årtiets mest banebrydende dokumentarfilm præsenteres i et særligt udvalg, og her er Danmark repræsenteret med Sami Saif og Phie Ambos "Family", der i 2001 vandt Jori Ivens prisen på verdens største dokumentarfilmfestival, IDFA i Amsterdam, og  siden har erobret adskillige priser.

En del danske dokumentarfilmfolk deltager på festivalen, og direktøren for den danske dokumentarfilmfestival CPH:DOX, Tine Fischer er medlem af juryen for den internationale konkurrence.

Hot Docs