6 danske film til Rotterdam

FILMFESTIVAL. Rotterdams filmfestival har udtaget en dansk kortfilm til hovedkonkurrence og viser yderligere fem danske film i andre serier. Festivalen afholdes fra 26. januar til 6. februar.

"1989 (dengang jeg var 5 år gammel)" er en af 28 kortfilm, som er inviteret til at konkurrere om Rotterdam Filmfestivalens Tiger Awards. Filmen, der i disse dage også deltager på Sundance Film Festival, er instrueret af Thor Ochsner fra Den Danske Filmskole.

Tre film fra CPH:DOX's talentudviklingsprogram DOX:LAB præsenteres på festivalen: Danske Michael Noer og filippinske Khavn de la Cruz' "Son of God" deltager i serien Spectrum, og danske Boris Bertram og ugandiske Caroline Kamyas "Chips & Liver Girls" vises sammen med finske Iris Olsson og rwandiske Yves Montand Niyongabos "Memory" i serien Raiding Africa. 

I serien Spectrum deltager også "Insideout" af Tonje Alice Madsen, der er studerende på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Filmen er et poetisk klip ind i YouTubes ganske offentlige jungle, hvor diverse mennesker stiller sig til skue med private tilståelser.

Tao Nøragers "Bible Black" er en dokumentarfilm om den ekstravagante walisiske designer Andrew MacKenzie i dagene op til hans stort planlagte  comeback show på herremodeugen i Milano. Den vises i serien Signals.

International Film Festival Rotterdam 

Mere om filmene

"1989 (dengang jeg var 5 år gammel)"
Barndomserindringer i grumt og grønt (FILMupdate, 17. januar 2011)

DOX:LAB
DOX:LAB filmene 2009 
Kulturmøder i DOX:LAB (FILMupdate, 4. november 2010 )

"Bible Black"
Filmens website

"Insideout"
Filmens website