7 danske film til Berlin

To danske spillefilm er udtaget til hovedkonkurrence på dette års filmfestival i Berlin, og fem film deltager i børne- og ungdomskonkurrencen.

Thomas Vinterbergs "Submarino" og Pernille Fischer Christensens "En familie" er udtaget til hovedkonkurrencen på Berlin Filmfestivalen.

Aldrig har dansk film været så flot repræsenteret på Berlins Filmfestival som i år, hvor festivalens børne- og ungdomssektion samtidigt har udtaget Birger Larsens "Superbror" og fire kortfilm til konkurrence.

Fakta

Lizette Gram Mygind

Telefon: +45 3374 3506, cell +45 2482 3758
E-mail: lizetteg@dfi.dk

"Submarino" er historien om to brødre, der deler en tragisk hændelse fra barndommen, som ingen af dem kan give slip på. Nick bor på et herberg i Københavns Nordvestkvarter. Han er vred, løfter vægte og drikker guldøl. Ikke en mand man skal gå i vejen for.

Nicks lillebror er alene med sin 6-årige søn, som han forsøger at sikre en god opvækst, midt i sin jagt på det næste skud heroin. En dag beslutter Nick sig for at opsøge sin bror, drevet af håbet om at bryde den onde cirkel, der har præget deres liv.

Jakob Cedergren og Peter Plaugborg har de to hovedroller i Vinterbergs film, der får dansk premiere den 25. marts. Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm har skrevet manuskript baseret på Jonas T. Bengtssons roman "Submarino". Morten Kaufmann har produceret for Nimbus Film.

En-familie_1

Jesper Christensen og Lene Maria Christensen som far og datter i Pernille Fischer Christensens "En familie". Foto: Rolf Konow.

Pernille Fischer Christensens "En familie" fortæller historien om Ditte, datter i en berømt bagerfamilie Rheinwald. Ditte er gallerist, har fart på og får tilbud om et drømmejob i New York. Sammen med kæresten, Peter, beslutter hun sig for at takke ja og rejse. Livet er sjovt. Alt kan ske. 

Men før hun når så langt, bliver hendes elskede og karismatiske far, bagermester og hofleverandør Rikard Rheinwald, alvorligt syg, og Ditte må ændre sine planer.

Jesper Christensen og Lene Maria Christensen spiller far og datter, og Pilou Asbæk er kæresten. Kim Fupz Aakeson og Pernille Fischer Christensen har skrevet manuskript, og Sisse Graum Jørgensen og Vinca Wiedemann har produceret for Zentropa. Filmen får dansk premiere den 28. oktober.

Pernille Fischer Christensen vandt i 2006 en Sølvbjørn i Berlin for sin debutspillefilm, "En soap".

Det er ikke hvert år, at en dansk film er med i hovedkonkurrencen i Berlin, og det er kun sket to gange tidligere, at to danske film samtidigt har deltaget i hovedkonkurrence. Sidste gang var i 1993, hvor Nils Malmros' "Kærlighedens smerte" og Morten Arnfreds "Den russiske sangerinde" begge var udvalgt.

26 film deltager i årets hovedkonkurrenceprogram, men kun 20 af dem er i konkurrence, resten vises "out of competition". Festivalen, som afholdes fra 11. til 21. februar, fejrer i år 60-års-jubilæum.

Berlin International Film Festival

Læs om de fem film i Berlin Filmfestivalens børne- og ungdomskonkurrence:
Superbror til Berlin Festivalen (Nyheder fra DFI, 14. december 2009)
4 kortfilm til Berlin (Nyheder fra DFI, 13. januar 2010)

Tags: