85 % biografer digitaliseret

BIOGRAFER. 85 procent af landets biografer har nu mindst én digital sal. Det Danske Filminstitut har støttet i alt 108 lokale eller art house-biografer med hver 200.000 kr.

I operatørrummene er 35mm-rullerne hurtigt ved at blive skiftet ud med digitale kopier. Ved indgangen af marts måned kan 133 ud af landets 157 biografer ifølge Brancheforeningen for Danske Biografer vise digitale film i såkaldt 2K-kvalitet. Resten af biograferne vil med få undtagelser installere udstyret i løbet af de kommende måneder.

I alt 108 af landets biografer har modtaget støtte på 200.000 kr. fra Det Danske Filminstitut. Biograferne har selv skaffet de resterende midler til udstyret, som koster mindst 600.000 kr.

"Vi er meget tilfredse med, at ordningen har virket efter hensigten, og at biograferne har kunnet skaffe de nødvendige lokale midler så hurtigt. De har vist deres styrke og berettigelse i lokalsamfundet," siger områdedirektør Steffen Andersen-Møller, DFI.

For at kunne søge støtte skal biograferne ligge i byområder med under 20.000 indbyggere eller have et særligt repertoire med mindst 60 procent film fra andre lande end USA.

Der er i alt uddelt over 20 mio. kr. i digitaliseringsstøtte. 

Læs mere om digitaliseringsstøtte

Tags: