9 danske film på BUFF

Billede til artiklen 9 danske film på BUFF
Når Børne- og Ungdomsfilmfestivalen i Malmø, BUFF, åbner dørene tirsdag den 10. marts, er det med hele ni danske film i programmet. BUFF, der er en af de førende festivaler for børn og unge i Norden, viser på fem dage 100 film og arrangerer desuden seminarer og diskussioner om børne- og ungdomsfilm for bl.a. lærere og filmbranchen.

I alle tre konkurrenceprogrammer er der danske film. Charlotte Sachs Bostrups "Karla og Katrine" kæmper om at blive bedste børnefilm, Niels Arden Oplevs "To verdener" bedste ungdomsfilm og Jan Rahbeks filmskoleafgangsfilm "Space Monkeys" bedste kortfilm.

I novellefilmprogrammet er fire ud af syv film fra Danmark: Christian Tafdrups "En forelskelse", Anders Gustafsson og Patrik Books "Lille voksen", Jesper Waldvogel Rasmussens "Ses" og Martin de Thurahs "Vi der blev tilbage".

Lærke Drews' "Laura in Action" vises i et kortfilmprogram. Martin de Thurah deltager i workshop-programmet Screen, som henvender sig til unge filmskabere, hvor han i forbindelse med visningen af endnu en af sine film, "Ung mand falder", vil forelæse om sine produktioner.

BUFF