9 priser til danske film

PRISER. Danske film modtog i denne weekend i alt ni priser og hædrende omtaler i Canada, USA, Island, Rusland og Kosovo. Vinderne var "Den kæmpestore bjørn", "Hold om mig", "Kidnappet", "Volcano", "Smukke mennesker", Sandheden om mænd" og "Værelse 304".

Danske film vinder årligt et stort antal internationale priser på både større og mindre festivaler. I den forgangne weekend regnede det mildest talt med priser.

I Canada på Carrousel International du film de Rimouski i Québec var der tre priser. Esben Toft Jacobsen vandt med "Den kæmpestore bjørn" prisen for bedste spillefilm for børn, og Kaspar Munks "Hold om mig" erobrede prisen for bedste spillefilm for unge. Vibeke Muyasas "Kidnappet" modtog festivalens humanitære pris.

Ligeledes i Canada modtog "Kidnappet" en Honorable Mention på Festival International Film Black Montreal.

På Milwaukee Film Festival i USA modtog Mikkel Munch-Fals Juryens Pris for "Smukke mennesker".

På Reykjavik International Film Festival vandt Rúnar Rúnarssons dansk producerede "Volcano" både en FIPRESCI Award, som er de internationale filmkritikeres pris, og den Islandske Kirkes Pris.

I Rusland modtog Nikolaj Arcels "Sandheden om mænd" Juryens Pris på Texture Film & Theatre Festival i Perm.

På PriFilmFest i Pristina, Kosovo, gik Juryens Special Mention til Birgitte Stærmoses "Værelse 304", der har dansk premiere den 20. oktober.

Hold og øje med de mange danske filmpriser på Filminstituttets oversigt over årets priser.