Abduls mange kampe

TV-PREMIERE. Mikkel Blaabjerg Poulsens boksedokumentarfilm "Skygge bokser" går tæt på unge Abdul Khattab, der kaldes den næste Mikkel Kessler. Filmen får premiere på DR3 den 24. marts. kl. 20.45.

Abdul Khattab er 19 år og står foran nogle vigtige beslutninger angående sit liv og sin fremtid: Skal han følge fornuften og så småt begynde at tænke på at få en uddannelse i stedet for at satse på en muligvis ikke særlig indbringende boksekarriere? Eller skal han følge sine følelser og komme i stald hos sit store idol Mikkel Kessler, blive professionel og tjene penge til den bil, han har i kikkerten?

Instruktør Mikkel Blaabjerg Poulsen har fulgt sin unge hovedperson i tre år, og "Skygge bokser" skildrer Abduls udvikling fra amatør til professionel. Den skildrer også den libanesiskfødte Nørrebrodrengs vej mod at blive dansker, hvilket blandt andet indebærer, at han skal bestå indfødsretsprøven.

Fakta

Tv-premiere på "Skygge bokser" den 24. marts. kl. 20.00 på DR3. 

"Skygge bokser" er en fortælling om det pres, der ligger på ens skuldre, når man bliver udråbt som den, der kan løfte arven efter "The Viking Warrior" (som Mikkel Kessler kaldes). Men det er i mindst ligeså høj grad en fortælling om nogle universelle temaer, der knytter sig til en bestemt livsfase: Boksningen tydeliggør ganske vist Abduls indre konflikter, men alle teenagere kan nok genkende hans udfordringer med at skulle finde en retning i livet.

"Jeg holder rigtig meget af hans loyalitet overfor for familien, af hans ydmyge tilgang til sine trænere og sit talent, af hans bemærkelsesværdige evne til at balancere flere verdener på en gang", udtaler Mikkel Blaabjerg Poulsen.

"Jeg er også fascineret – og frastødt på samme tid – af evnen til at uddele og tage imod tæsk. Det har jeg aldrig selv kunnet."

Hvilke voksne skal Abdul lytte til? Hvilke råd skal han følge? Mange venter sig meget af ham, ikke mindst faren Bilal, der selv er tidligere bokser, og træneren Richard. Nå ja, og så selvfølgelig Mikkel Kessler, som Abdul af og til sparrer med. 

Mikkel Blaabjerg Poulsen benytter en diskret, fluen på væggen-stil, så man som seer føler, at man kommer tæt på Abdul – både i ringen, hvor det går hårdt for sig, men også i en poetisk sommeraftenscene, hvor han og en kammerat snakker om, hvordan det er at stå med et ben i hver kultur. 

Hvor og hvornår

"Skygge bokser" vises på DR3 den 24. marts. kl. 20.45.

Trailer