The Act of Killing åbner CPH:DOX

VERDENSPREMIERE. Joshua Oppenheimers dokumentarfilm "The Act of Killing" om det indonesiske folkemord i 1965 vækker opsigt verden over. Kom med til danmarkspremieren, når CPH:DOX inviterer til gallaåbningsfest den 30. oktober.

CPH:DOX slår dørene op til 11 dages dokumentarfilmfest med den danske dokumentarfilm "The Act of Killing".

Filmen, hvor en gruppe tidligere dødspatruljeledere dramatiserer deres rolle i folkemordet i 1965, vakte stor opsigt i de amerikanske medier, da den blev vist på filmfestivalerne i Telluride og Toronto i september. Netop nu skaber filmen opstand i Indonesien, hvor den, trods forbud om offentlig visning, er blevet udsendt under heftig mediestorm.

Nu får danskerne mulighed for at opleve "The Act of Killing", når dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX åbner med en gallavisning den 30. oktober kl. 19.30 i Koncerthuset i DR Byen. Filmen har efterfølgende DOX:BIO-premiere den 7. november i hele landet.

Ved begge arrangementer vil filmens instruktør Joshua Oppenheimer være til stede − den 7. november via en live-streaming, hvor publikum i hele landet inviteres til at stille spørgsmål via sms.

"The Act of Killing" foregår i byen Medan på øen Sumatra i Indonesien. I 1965 væltede militæret den indonesiske regering, og over en million mennesker - kommunister, etnisk kinesere og intellektuelle - blev udryddet. I filmen udfordrer filmskaberne dødspatruljeledere til at dramatisere deres rolle i folkemordet. Resultatet er en surrealistisk filmisk rejse ind i massemordernes forestillinger og fantasier om dem selv og deres ofre. Samtidig giver filmen et indblik i et skræmmende og ekstremt korrupt regime, der ikke blot har ladet morderne slippe for straf, men stadig fejrer dem som helte.

"The Act of Killing" er instrueret af amerikanske Joshua Oppenheimer, som er bosat i Danmark. Filmen er produceret af Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real ApS med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Følg med i debatten på filmens Facebook-side

CPH:DOX finder sted 1.-11. november. Billetter til åbningsfesten koster 85 kroner og kan købes på www.koncerthuset.dk 

Læs artiklen "The Act of Killing" vækker opsigt i USA.

Se trailer