The Act of Killing dobbeltnomineret

NOMINERINGER. Joshua Oppenheimers dokumentarfilm "The Act of Killing" om folkemordet i Indonesien er nomineret til to fornemme priser i USA.

The International Documentary Association annoncerede tirsdag den 29. oktober, at "The Act of Killing" er nomineret til årets bedste dokumentarfilm af spillefilmslængde ved dette års Documentary Awards-ceremoni. Ceremonien afholdes for 29. gang den 6. december i Los Angeles.

Den 24. oktober blev filmen nomineret til prisen for bedste dokumentarfilm ved Gotham Independent Film Awards i New York, der uddeles den 2. december. Det er organisationen Independent Filmmaker Project, der står bag denne pris.

"The Act of Killing" har modtaget en imponerende række priser, og så sent som tirsdag 29. oktober vandt den hovedprisen på Bergen Internationale Film Festival i Norge.

På Bergen Internationale Film Festival vandt Andreas Dalsgaard og Final Cut for Real samtidig Ungdommens Dokumentarfilmpris for "The Human Scale" om arkitekten Jan Gehls tanker om byplanlægning.

"The Act of Killing" er instrueret af Joshua Oppenheimer og produceret af Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real med støtte fra Det Danske Filminstitut.

IDA Documentary Awards

Gotham Independent Film Awards

Bergen internasjonale filmfestival