The Act of Killing europæisk nomineret

EFA 2013. Joshua Oppenheimers "The Act of Killing" om folkemordet i Indonesien er en af de tre film, der kan vinde prisen som årets europæiske dokumentarfilm ved European Film Awards' gallashow i Berlin den 7. december.

Awards Season, som det internationalt kaldes, nærmer sig, og i den forbindelse er der et par danske film, vi vil komme til at høre en del til i den kommende tid.

"The Act of Killing" er en af dem. Inden for de seneste to uger har Joshua Oppenheimer og Final Cut for Reals film modtaget tre fornemme nomineringer. I dag er det European Film Awards, der offentliggør, at den sammen med to andre film er nomineret til prisen som årets europæiske dokumentarfilm.

De to andre film i kategorien er den schweizisk-franske "Stop-Over" af Kaveh Bakhtiari og den fransk-cambodianske "The Missing Picture" af Rithy Panh. Det er anden gang er en dansk dokumentarfilm opnår en nominering i denne kategori. I 2010 blev Janus Metz' "Armadillo" nomineret.

European Film Awards

To danske spillefilm, Tobias Lindholms "Kapringen" og Nicolas Winding Refns "Only God Forgives", er i forvejen i spil blandt de 46 film, der er shortlistet til European Film Awards.

Den 9. november under Sevilla European Film Festival offentliggøres nomineringerne til bedste europæiske film, komedie, instruktør, manuskriptforfatter samt kvindelige og mandlige skuespiller. Vinderne i disse seks store kategorier og i dokumentarkategorien kendes først lørdag den 7. december, hvor priserne uddeles ved den 26. European Film Awards i Berlin. En række af vinderne i de tekniske kategorier blev, som noget nyt i år, offentliggjort allerede i slutningen af oktober.

"The Act of Killing" er instrueret af Joshua Oppenheimer og produceret af Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real med støtte fra Det Danske Filminstitut.

European Film Awards' website
Awards Season (Wikipedia)
The Act of Killing dobbeltnomineret