The Act of Killing nomineret

NOMINERING. "The Act of Killing" er blandt fem finalister til den prestigefyldte PUMA Impact Award 2013, der hædrer og støtter dokumentarfilm, som har formået at sætte mærkbare spor i verden omkring os.

Joshua Oppenheimer har med "The Act of Killing" på kontroversiel vis rettet opmærksomhed mod det indonesiske folkemord i 1965 på op mod en million mennesker, hvor drabsmændene ikke blot er sluppet for at blive straffet for deres gerninger, men faktisk stadig bliver hyldet som helte. 

Nu er filmen nomineret til den prestigefyldte PUMA Impact Award med en pris på 50.000 euros. Bag prisen ligger en tro på, at film har evnen til at ændre måden folk, regeringer og virksomheder handler på.

Fakta

sculpting-logo-lav_210

"The Act of Killing" indgår i udstillingen "Sculpting the Past / Fortid fortolket", der kan opleves i Filmhuset indtil den 20. oktober. 

Læs mere på sculptingthepast.dk.

Cinemateket afholder en række foredrag og filmvisninger i forbindelse med udstillingen. Læs mere om alle arrangementer.

"The Act of Killing" er nomineret sammen med fire amerikanske dokumentarfilm; "Bully", "Give Up Tomorrow", "The Interrupters" og "The Invisible War". Vinderen bliver annonceret den 13. november.

I 2011 var "Burma VJ" nomineret til en PUMA Impact Award og vandt en såkaldt Special Commendation – juryens særlige anbefaling.

Læs mere om PUMA Impact Award på www.britdoc.org/impactaward 

Se en kort præsentation af de fem nominerede film: