The Act of Killing og Rita 2 på nettet

STREAMING. Den Oscar-nominerede dokumentarfilm "The Act of Killing" kan nu ses på Filmcentralen til undervisningsbrug, og anden sæson af tv-serien "Rita" er på Filmstriben.

"The Act of Killing" har hentet betydningsfulde priser over hele verden og har allerede haft stor indflydelse på historie-opfattelsen i Indonesien. Nu kan Joshua Oppenheimers film ses på Filmcentralen.

Anden sæson af tv-serien "Rita", der er støttet via Public Service Puljen, er samtidig blevet tilgængelig på Filmstriben. 

Filmcentralen & Filmstriben

På Filmcentralen og på Filmstriben kan du se DFI's kort- og dokumentarfilm på nettet. 

På Filmcentralen kan du se film til undervisningsbrug.

På Filmstriben kan du se filmene hjemmefra via dit biblioteks-login og password, og på biblioteker over hele landet på pc eller større skærme ved publikumsvisninger.

The Act of Killing

I 1965 væltede militæret den indonesiske regering, og op mod en million mennesker – kommunister, etniske kinesere og intellektuelle – blev udryddet. I filmen, der foregår i byen Medan på øen Sumatra, udfordrer filmskaberne dødspatruljeledere til at dramatisere deres rolle i folkemordet. Resultatet er en surrealistisk filmisk rejse ind i massemordernes forestillinger og fantasier om sig selv og deres ofre. Samtidig giver filmen et indblik i et skræmmende og ekstremt korrupt regime, der ikke blot har ladet morderne slippe for straf, men stadig fejrer dem som helte.

Filmen er instrueret af Joshua Oppenheimer og produceret af Signe Byrge Sørensen og Anne Köhncke for Final Cut for Real.

Se "The Act of Killing" på Filmcentralen

Trailer


Rita – Sæson 2

Rita

Rita er folkeskolelærer i en forstadskommune til København. Rita har sin egen stil, hun er respekteret af børnene og højt elsket af den nyuddannede lærer Hjørdis. Privat er Rita single med tre halvvoksne børn, og et omskifteligt kærlighedsliv. Rita klarer det hele, men har sine svage øjeblikke.

Serien er produceret af Lars Kaalund og Kathrine Winfeld og produceret af Karoline Leth for SF Film.

Se "Rita – Sæson 2" på Filmstriben